Report s Rogla Ripper 2011

Evropski pokal deskanja na snegu v prostem slogu

Na Rogli je od 11. do 13.03.2011 potekal evropski pokal v prostem slogu deskanja na snegu ROGLA RIPPER Powered by Itak. Deskarji so prvi dan namenili treningu v Itak Funpark Rogla, v soboto so se pomerili v disciplini Big Air, ter v nedeljo v disciplini Slopestyle. Tekme na Rogli so se poleg domačih deskarjev udeležili še Avstrijci, Hrvati, Madžari, Makedonci, Bolgari, Slovaki in Južnoafričani.

V disciplini Big Air-a je v ženski kategoriji evropskega pokala slavila Slovakinja Klavdija Medlova, pred Madžarko Anno Gyarmati in Slovenko Vesno Kajzer. Pri deskarjih so si družbo na stopničkah delali Slovenci. Najboljše skoke je prikazal 16 letni Peter Podlogar, ki je pred tem zmagal že na tekmi evropskega pokala v Big Airu na Bjelašnici. Mesto za njim je pripadlo Žigi Erlač, na tretjem mesto se je uvrstil Matic Bezjak.

V nedeljo je bil na sporedu Slopestyle, ki je potekal na dveh skakalnicah in treh trdih objektih.  V ženski kategoriji je prvo mesto pripadlo ponovno Klavdiji Medlovi, na drugo mesto se je uvrstila Vesna Kajzer in na tretje Sara Domanjko. Pri deskarjih je najboljšo vožnjo prikazal Žiga Erlač, Bolgar Lozio Dimitrov iz Bolgarije je bil drugi, Madžar Viktor Szigeti pa je končal na tretjem mestu.

Žiga Erlač in Vesna Kajzer sta postala prav tako državna prvaka v disciplinah Big Air ter Slopestyle.

Na Rogli je od 11. do 13.03.2011 potekal evropski pokal v prostem slogu deskanja na snegu ROGLA RIPPER Powered by Itak. Deskarji so prvi dan namenili treningu v Itak Funpark Rogla, v soboto so se pomerili v disciplini Big Air, ter v nedeljo v disciplini Slopestyle. Tekme na Rogli so se poleg domačih deskarjev udeležili še Avstrijci, Hrvati, Madžari, Makedonci, Bolgari, Slovaki in Južnoafričani. Žiga Erlač in Vesna Kajzer sta postala tudi državna prvaka v disciplinah Big Air ter Slopestyle.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply