Report s finala Balkan Rolling Series

Včeraj se je v Ljubljani odvilo finalno tekmovanje balkanske serije dogodkov v akrobatskem rolanju. Serija 10 tekmovanj se je zaključila v skateparku v centru Urban Roof, kjer so najboljši »blejderji« priredili pravi spektakel za gledalce, ki jih je preko mikrofona ogreval naš olimpijec v smučarskem krosu Filip Flisar.

Kvalifikacije so potekale po klasičnem sistemu, kjer imajo štirje tekmovalci hkrati na voljo 5 minut za prikaz najboljših trikov v skateparku. Najboljših 8 je nato napredovalo v polfinale, kjer je imel vsak na voljo po minuto, tekmovalci z najboljšimi 4 vožnjami pa so napredovali v finale.

Pri mlajših so se v finalno vožnjo uvrstili trije tekmovalci. Domačinu Davidu Adamku je po uspešni izvedbi »frontflip 360« le malce zmanjkalo, da bi osvojil prvo mesto, a je tokrat moral priznat premoč Avstrijcu Dos Santosu.

V polfinalnih vožnjah pri starejših je imela mednarodna sodniška trojica (po en sodnik iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije) kar težko delo, da so za finale izbrali 4 najboljše. Finalni Hrvaško –Slovenski obračun je tokrat pripadel sosedom, a sta se Matevž in Andraž v finalu borila kot leva – triki kot so 900, »mistyflip«, »450 disaster royale«, »360 soul 540 out na copingu« publike niso pustili ravnodušne, saj je v finalu vladala prava evforija. Triki »slovenskih levov« in bratov Hadžiomerspahić iz Zagreba so padali kot za stavo in na trenutke zbrani niso vedeli na kateri del skateparka naj bodo pozorni, saj so se vrhunski triki in akrobacije vrstili eden za drugim. Tin je na koncu s trikom »disaster 540 true spin acid« potrdil zmago in tako upravičil sloves nespornega favorita. Drugo mesto je osvojil Matevž Pokorn, ki je tudi eden izmed konstruktorjev parka v Urban Roofu, tretji pa je bil starejši od bratov – Sanjin Hadžiomerspahić.

Super atmosfera in dober odziv tekmovalcev sta potrdila pričakovanja organizatorjev, ki že kujejo načrte za naslednji spektakel v rolanju.
 
Končna razvrstitev BRS Finals powered by Snickers:
16 let in manj
1. Moaci Lopes Dos Santos (AU)
2. David Adamek (SI)
3. Tvrtko Lovrečki (HR)
 
Nad 16

1. Tin Hadžiomerspahić (HR)
2. Matevž Pokorn (SI)
3. Sanjin Hadžiomerspahić (HR)
4. Andraž Nabergoj (SI)
5. Béla Tasnádi (HU)
6. Szilágyi Krisztián (HU)
7. Bogdan Kijanica (HR)
8. Alen Kovać (HR)

Včeraj se je v Ljubljani odvilo finalno tekmovanje balkanske serije dogodkov v akrobatskem rolanju. Serija 10 tekmovanj se je zaključila v skateparku v centru Urban Roof, kjer so najboljši »blejderji« priredili pravi spektakel za gledalce. Kvalifikacije so potekale po klasičnem sistemu, kjer imajo štirje tekmovalci hkrati na voljo 5 minut za prikaz najboljših trikov v skateparku. Najboljših 8 je nato napredovalo v polfinale, kjer je imel vsak na voljo po minuto, tekmovalci z najboljšimi 4 vožnjami pa so napredovali v finale.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply