Reload w. Rino Cerrone

Ob 22.00, Marco Polo Club, Nova Gorica

Novi mesec, novi Reload! Novogoriško nočno življenje doživlja močno osvežitev. Serija dogodkov, katere namen je promocija moderne elektronske glasbe, je v zadnjih dveh sezonah doživela vrhunec. Mesečno so se v novogoriškem klubu zvrstila največja imena techno scene, kot so: Adam Beyer, Chris Liebing, Cristian Varela, Paul Ritch, The Advent in mnogi drugi.

Večeri so najprej postali priljubljeni na primorskem ter v sosednji Italiji, s časom, pa so Reload dogodki postali odmevni tudi na širšem območju. Razlog za to je najbrž koncept katerega se organizacija trdno drži in kateri daje dogodkom vedno večjo prepoznavnost.

Na novembrski ediciji tako predstavljamo enega ključnih akterjev italijanskega undergrounda. Rino Cerrone je eden izmed tistih, ki je konec 90′ imel močno vlogo pri soustvarjanju zloglasnega ”Neapeljskega techno zvoka”. Drugi gost pa je domačega porekla. Alex Longu sta trud in predanost pri produkciji elektronske glasbe zagotovo obrodila sadove in brez dvoma v tem trenutku sodi med najbolj vroče slovenske producente.

Rino Cerrone se je rodil v italijanskem Neaplju leta 1972 in velja za enega najvplivnejših techno artistov v Italiji. Od začetka kariere v zgodnih 90′ je izdal veliko število uspešnic. Njegov glasbeni slog najbolje opisuje zloglasni neapeljski techno zvok. Leta 1999 je ustanovil svojo založbo imenovano ”Rilis”. Do leta 2003 je Rilis predstavil deset visoko kakovostnih izdaj, katere so založbo postavile med najvidnejše v techno sceni z veliko ponatisi in ogromno prodajo. Leta 2004 se je rodil projekt Special Edition; zbirka najboljših minimal-techno skladb z nepogrešljivim stilom. Istega leta je ustanovil tudi projekt ”Loose Records”, založbo katere namen je promovirati mlade talente. Rino Cerrone vrti od leta 2000 v najboljših svetovnih klubih in na največjih festivalih. Nastopal je na večjih dogodkih, kot so: I Love Techno, Inner City, Awakenings itd. Od Japonske do Južne Amerike je njegov koledar nastopov vedno poln. Njegov dark-funky stil v kombinaciji z nepogrešljivo tehniko ustvarja povpraševanje po nastopih po celem svetu.

Alex Long je že kot srednješolec imel svoje prve izkušnje za gramofoni, kot producent pa je aktiven od leta 2004. Od takrat je izdal kar lepo število izdaj na založbah, katere so zelo spoštovane v elektronski glasbeni industriji: Umekova 1605, Thomas Heckmanova »A.F.U limited« in »Afulab«, Florian Meindlova »Flash« itd. Njegova produkcija je bila vključena tudi na kompilaciji Fabric kluba iz Londona, katero je zmiksal nihče drug kot Adam Beyer. Veliko njegovih izdaj je naletelo na pozitiven odziv iz strani imen, kot so: Richie Hawtin, Laurent Garnier, Carl Cox, Dubfire, Tiefschwarz, Popof itd. Nastopal je že na večjih dogodkih z velikimi imeni elektronske scene. Imel je čast, da je bil povabljen na prvo slovensko turnejo 1605 ”The Young Blood Of the Tribe” skupaj z Dj Umekom. Večino svojega časa preživi v studiu, kjer je njegovo delo usmerjeno v note in melodije. Kot sam pravi, je končno našel
slog, ki mu odgovarja in v katerem vedno najde nov izziv. Njegova produkcija ni omejena. Varira od housa, tech- housa in techna. Alex Long je brez dvoma ime, za katerega bomo slišali še veliko v prihodnosti!

RINOCERRONE
Rilis,loose rec. ITA

ALEXLONG
1605,A.F.U. Limited,Afulab,Flash,Scr
 
CHIKO
Reload

MATTKEYL

Similar,Documenti Sonori
 
MAXELL


Vstopnice

13 EUR : predprodaja
18 EUR na dan dogodka

VIP LOUNGE DELUXE rezervacije
Min. 4 osebe
m: ateljeparty@gmail.com
t: +386(0)31678 137

Novi mesec, novi Reload! Novogoriško nočno življenje doživlja močno osvežitev. Serija dogodkov, katere namen je promocija moderne elektronske glasbe, je v zadnjih dveh sezonah doživela vrhunec. Večeri so najprej postali priljubljeni na primorskem ter v sosednji Italiji, s časom, pa so Reload dogodki postali odmevni tudi na širšem območju. Razlog za to je najbrž koncept katerega se organizacija trdno drži in kateri daje dogodkom vedno večjo prepoznavnost. Na novembrski ediciji tako predstavljamo enega ključnih akterjev italijanskega undergrounda. Rino Cerrone je eden izmed tistih, ki je konec 90′ imel močno vlogo pri soustvarjanju zloglasnega ”Neapeljskega techno zvoka”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply