Reload @ Marco Polo, Nova Gorica

GAYLE SAN ”the female techno legend”

GAYLE SAN London,UK
”the female techno legend”

http://www.gayle-san.com
http://www.myspace.com/gaylesan

Ko je Gayle leta 1988 zapustila rodni Singapur, da bi sledila svoji karieri kot DJ-ka v Angliji, ni nihče od nje pričakoval tako velikega uspeha v glasbeni industriji. Sloves o njenem glasbenem ustvarjanju in nastopanju se je naglo razširil po evropskih techno središčih, ji posledično zagotovil mesečne nastope v legendarnem Omen klubu v Frankfurtu, tako imenovani meki techno glasbe, in ji nato odprl vrata nadaljnje kariere. Nastopi na evropskih in ameriških tleh so se odvijali tako v najbolj underground lokalih kot na najprestižnejših zabavah (Awakenings festival, I Love Techno Festival, Dance Valley Festival) in v klubih Bionic (Detroit), Pure Pleasure parties (Chicago), Soma (Montreal), Twilo (New York), Zouk Club (Singapur), Florida 135 (Španija), Fuse Club (Belgija), M47 (Madžarska) ter mnogo drugih po Evropi, Južni Ameriki in Združenih državah Amerike.

Leta 2000 je zasedla 6. mesto na lestvici najbolj priljubljenih mednarodnih DJ-ev v Nemčiji in od takrat ostaja na lestvici med najboljšimi desetimi DJ-i, kar si pripisuje kot neizmerno čast zadnjih let zaradi močne konkurence in glede na dejstvo, da je edina predstavnica ženskega spola v vrhu lestvice. Kot DJ-ka je s svojim delom sodelovala v številnih glasbenih studiih, ustanovila pa je tudi svojo založbo Equator. Njeno glasbo zaznamuje mešanica funky/hard/groove ritmov techna, zaradi česar je poznana kot avtorica unikatne techno glasbe. Po osemnajstih letih potovanja in nastopanja po svetu se je odločila zmanjšati število njenih gostovanj,da bi lahko več časa posvetila za delo v lastnem studiu. Gayle je že pridobila naziv najboljše ženske techno legende, vendar se nastopanju in navduševanju množic še ne bo odpovedala.

PETAR DUNDOV Zagreb,CRO
http://www.petardundov.com

Petar Dundov je hrvaški producent in DJ, rojen leta 1973 v Zagrebu. Že od malih nog je bil navdušen nad elektronskimi ritmi in različnimi oblikami komponiranja glasbe. Leta 1989 si je kupil svojo prvo električno klaviaturo in začel z ustvarjanjem lastne glasbe pod vplivom glasbenih zvezd, kot so Kraftwerk, Jean M. Jarre in Depeche Mode. Leta 1993 je sestavil himno za prvi hrvaški rave party Under City Rave, ki se je takoj po izidu znašla na lestvici Formaldehyde Records from Berlin. S svojim bratom je leta 1996 začel s projektom Brother’s Yard z idejo ustvarjanja techno glasbe od njenih začetnih zvokov do novih eksperimentalnih načinov ustvarjanja te glasbe. Pod okriljem tega projekta je prišlo do nekaj odmevnih glasbenih izdaj pri
različnih založbah, ki bi jih lahko opisali kot metallic, lo-fi, yet soulful techno. Leta 2001 je Petar svoje glasbeno ustvarjanje predstavil Jeffu Millsu. Slednji ga je nato izdal pri svoji založbi Tomorrow kot Sculptures 1-3, ki je bil označen kot brezčasen koncept z bolj filozofskim pristopom do glasbe. Petar je do sedaj izdal več kot 30 singlov, tri albume s svojo elektronsko-plesno glasbo in nastopal po številnih svetovnih klubih in festivalih, kot so U-60311 (Frankfurt), Womb (Tokio), Sensor (Zürich), Mazzo
(Amsterdam), I Love Techno Outdoor 2003 (Belgija), Wire03 (Tokio), Exit Festival (Srbija) in MTV Valkana Beach Festival (Hrvaška).

CHIKO
Ateljeparty
http://www.myspace.com/chikodj

LUCA SIRIANNI (ITA),
http://www.livesets.com  

KRLE
http://www.myspace.com/krledj

Pričetek: 22:00
Konec: 06:00
Vstopnina: 16 EUR
Info,VIP&Press: ateljeparty@gmail.com (deadline 19.03.09)
Infoline: +386 3167 8137

Ko je Gayle leta 1988 zapustila rodni Singapur, da bi sledila svoji karieri kot DJ-ka v Angliji, ni nihče od nje pričakoval tako velikega uspeha v glasbeni industriji. Sloves o njenem glasbenem ustvarjanju in nastopanju se je naglo razširil po evropskih techno središčih, ji posledično zagotovil mesečne nastope v legendarnem Omen klubu v Frankfurtu, tako imenovani meki techno glasbe, in ji nato odprl vrata nadaljnje kariere.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply