Red Bull X-Fighters v Moskvi

Sredi moskovskega Rdečega trga se je pretekli vikend odvila tretja tekma letošnje svetovne serije Red Bull X-Fighters. Pred vhodom v Kremelj in pred 40.000 glavo množico je slavil mladenič iz Nove Zelandije Levi Sherwood. Veliko bolj izkušen Američan Nate Adams je bil v finalu prešibak za »kivija«, s tretjim mestom pa je vodstvo v skupnem seštevku turneje obdržal Norvežan Andre Villa.

Da so organizatorji Trg spremenili v prizorišče najbolj zaželjene FMX tekme na svetu, so porabili kar 250 tovornjakov zemlje in turnejo prvič pripeljali v Rusijo. Nate Adams je lokacijo slikovito opisal: “Neverjeten občutek je nastopati tukaj. Kot da bi v ZDA skakali na vrtu Bele hiše,” in nadaljeval: “Pritisk je bil ogromen, proga je bila zahtevna in visoke temperature so vsem predstavljale težavo.”

Na tekmi se ni dobro znašel eden najbolj razvpitih motoristov v zadnjih letih Robbie Maddison (skok z motorjem čez grški Korintski prekop in londonski Tower Bridge), ki je v četrtfinalu zgrešil doskočišče in izgubil možnosti za napredovanje. Prav tako se nista dobro odrezala dobra znanca FMX sveta in povratnika po poškodbah Dany Torres (Španija) in Mat Rebeaud (Švica). Prisilni počitek je pač naredil svoje in oba se bosta morala kar potruditi, da spet ujameta stik z vrhom.

Po postajah v Mexico Cityju, Kairu in Moskvi se bo največja freestyle motokros turneja 22. in 23. julija ustavila v madridski areni Plaza de Toros de las Ventas, temu pa bosta sledili še zadnji dve postaji: v Londonu in Rimu.

Končni rezultati Moskva:

1. Levi Sherwood
2. Nate Adams
3. Andre Villa
4. Eigo Sato
5. Robbie Maddison
6. Dany Torres
7. Adam Jones
8. Cameron Sinclair
9. Jim McNeil
10. Mat Rebeaud
11. Alexey Kolesnikov
12. Blake Williams

Sredi moskovskega Rdečega trga se je pretekli vikend odvila tretja tekma letošnje svetovne serije Red Bull X-Fighters. Pred vhodom v Kremelj in pred 40.000 glavo množico je slavil mladenič iz Nove Zelandije Levi Sherwood. Veliko bolj izkušen Američan Nate Adams je bil v finalu prešibak za »kivija«, s tretjim mestom pa je vodstvo v skupnem seštevku turneje obdržal Norvežan Andre Villa. Da so organizatorji Trg spremenili v prizorišče najbolj zaželjene FMX tekme na svetu, so porabili kar 250 tovornjakov zemlje in turnejo prvič pripeljali v Rusijo. Nate Adams je lokacijo slikovito opisal: “Neverjeten občutek je nastopati tukaj. Kot da bi v ZDA skakali na vrtu Bele hiše,” in nadaljeval: “Pritisk je bil ogromen, proga je bila zahtevna in visoke temperature so vsem predstavljale težavo.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply