Red Bull X-Fighters Madrid 2010

Četrta postaja svetovne turneje Red Bull X-Fighters 2010 prihaja 22. in 23. julija v Madrid. Med favoriti za zmago na tradicionalnem dvodnevnem tekmovanju v najlepši bikoborski areni na svetu je trenutni prvouvrščeni v skupnem seštevku Andre Villa, lokalni heroj Dani Torres ter mednarodne zvezde, kot sta Levi Sherwood in Robbie Maddison.

Prebivalci Madrida zelo dobro poznajo svetovno serijo Red Bull X-Fighters. Glavni mesto Španije je tako rekoč postalo drugi dom voznikov, saj se v njem odvija eno izmed najbolj pomembnih tekmovanj prestižne svetovne FMX turneje. 22./23. julija 2010 se bodo najboljši FMX vozniki še enkrat zbrali v legendarni areni Plaza de Toros de Las Ventas, kjer bodo znova dokazali, zakaj sta FMX in Madrid enostavno ustvarjena eden za drugega.

Podobno kot lani je tudi letošnje prvenstvo še povsem neodločeno, saj so na dosedanjih treh tekmovanjih v Mexico Cityju, Gizi in Moskvi zmagali različni vozniki. Zahvaljujoč konstantno dobrim nastopom je trenutni svetovni prvak Nate Adams uspel zmanjšati razliko med njim in vodilnim Andre Villo, zmagovalcem na prvem tekmovanju letošnje sezone v Mehiki, na vse skupaj 20 točk. Levi Sherwood, zmagovalec tekmovanja v Moskvi pred dvema tednoma pa se je s 175 točkami vrnil v ozki boj za naslov svetovnega prvaka. Dober nastop imata tudi Robbie Maddison in Adam Jones. Adam je bil odličen v Egiptu, kjer je zmago dosegel pred veliko Sfingo. Razlika med vozniki je tako majhna, da kdor koli izmed omenjenih voznikov zmaga in se znajde v top 5 ter prevzame vodstvo v skupnem seštevku.

Če pa govorimo o norih oboževalcih, ki bodo do konca napolnili areno Las Ventas, potem je favorit samo eden – lokalni heroj Dani Torres. S podporo na deset tisoče oboževalcev je Daniju lani uspelo vzdigniti nivo svoje vožnje in svojo prvo zmago doseči prav v Madridu. Zaradi operacije roke se je 23-letnik v tekmovalne vode vrnil šele s tekmovanjem v Moskvi, sedaj pa pričakuje, da mu bo uspelo ponoviti lanskoletno zmago, ko je najboljšim FMX voznikom na svetu pokazal, kako se vozi v španskem slogu!

Kvalifikacije in wildcard tekmovanje bo potekalo v četrtek, 22.7., glavno tekmovanje pa bo na vrsti v petek zvečer, v razprodani areni, kjer bo glasno navijalo kar 25.000 oboževalcev.

Od zmage nad Nizozemsko v finalu FIFA svetovnega pokala v Južni Afriki Španija še ni prenehala proslavljati. Četrta postaja svetovne turneje Red Bull X-Fighters 2010 prihaja 22. in 23. julija v Madrid in proslavljanje se bo zagotovo nadaljevalo. Med favoriti za zmago na tradicionalnem dvodnevnem tekmovanju v najlepši bikoborski areni na svetu je trenutni prvouvrščeni v skupnem seštevku Andre Villa, lokalni heroj Dani Torres ter mednarodne zvezde, kot sta Levi Sherwood in Robbie Maddison. Prebivalci Madrida zelo dobro poznajo svetovno serijo Red Bull X-Fighters. Glavni mesto Španije je tako rekoč postalo drugi dom voznikov, saj se v njem odvija eno izmed najbolj pomembnih tekmovanj prestižne svetovne FMX turneje. 22./23. julija 2010 se bodo najboljši FMX vozniki še enkrat zbrali v legendarni areni Plaza de Toros de Las Ventas, kjer bodo znova dokazali, zakaj sta FMX in Madrid enostavno ustvarjena eden za drugega. Podobno kot lani je tudi letošnje prvenstvo še povsem neodločeno, saj so na dosedanjih treh tekmovanjih v Mexico Cityju, Gizi in Moskvi zmagali različni vozniki. Zahvaljujoč konstantno dobrim nastopom je trenutni svetovni prvak Nate Adams uspel zmanjšati razliko med njim in vodilnim Andre Villo, zmagovalcem na prvem tekmovanju letošnje sezone v Mehiki, na vse skupaj 20 točk. Levi Sherwood, zmagovalec tekmovanja v Moskvi pred dvema tednoma pa se je s 175 točkami vrnil v ozki boj za naslov svetovnega prvaka. Dober nastop imata tudi Robbie Maddison in Adam Jones. Adam je bil odličen v Egiptu, kjer je zmago dosegel pred veliko Sfingo. Razlika med vozniki je tako majhna, da kdor koli izmed omenjenih voznikov zmaga in se znajde v top 5 ter prevzame vodstvo v skupnem seštevku. Če pa govorimo o norih oboževalcih, ki bodo do konca napolnili areno Las Ventas, potem je favorit samo eden – lokalni heroj Dani Torres. S podporo na deset tisoče oboževalcev je Daniju lani uspelo vzdigniti nivo svoje vožnje in svojo prvo zmago doseči prav v Madridu. Zaradi operacije roke se je 23-letnik v tekmovalne vode vrnil šele s tekmovanjem v Moskvi, sedaj pa pričakuje, da mu bo uspelo ponoviti lanskoletno zmago, ko je najboljšim FMX voznikom na svetu pokazal, kako se vozi v španskem slogu! Kvalifikacije in wildcard tekmovanje bo potekalo v četrtek, 22.7., glavno tekmovanje pa bo na vrsti v petek zvečer, v razprodani areni, kjer bo glasno navijalo kar 25.000 oboževalcev.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply