Red Bull X-Fighters 2011

Od aprila 2011 dalje se bodo najboljši FMX vozniki na svetu borili za naslov na svetovni turneji Red Bull X-Fighters. Šest tekmovanj na štirih kontinentih. Letošnje nove lokacije so v ZAE in Avstraliji, kakor tudi v Španiji, Italiji, Braziliji in na Poljskem.

“Če moraš zmagati na eni izmed serij, da bi postal nesmrten, potem je to zagotovo ta serija,“ je poudaril Nate Adams (ZDA) po finalu sezone 2010. Adams, ki je do naslova prvaka dobesedno poletel, ne da bi sploh zmagal na posameznem tekmovanju, temveč zgolj zaradi svoje doslednosti. Pretekla sezona je vsebovala pet tekmovanj, 770 skokov, 524 obratov in skoraj 17.000 m dolgo letenje po zraku.

Leto 2011 prinaša nov izziv za trenutnega prvaka in njegove nasprotnike. Podaljšana serija bo potekala na štirih kontinentih, s pričetkom 15. aprila v Združenih arabskih emiratih. Sledi tekmovanje v Braziliji (28. maj), Italiji (24. junij), Španiji (15. julij) in na Poljskem (16. avgust). Svetovna turneja bo prvič v svoji desetletni zgodovini svoj finale doživela v Avstraliji (17. septembra). Andrè Villa (Norveška), ki je preteklo sezono za zmagovalcem zaostajal zgolj pet točk, je pojasnil: “Ena sama napaka je dovolj, da izgubiš možnost za zmago.“

S pričetkom leta 2001 je serija Red Bull X-Fighters postavila nove standarde na mednarodnem nivoju. Vrhunski športniki te scene stojijo v vrsti za svoje mesto na tekmovanju in vzpenjajoče se zvezde, kot je Levi Sherwood (Nova Zelandija), so zaslovele prav s pomočjo te serije. Red Bull X-Fighters poteka na lokacijah, kjer nikoli ne bi pričakovali vrhunskih motošport voznikov. Ustavi se v najbolj znanih mestih in na zgodovinskih lokacijah po vsem svetu. Nate Adams, Robbie Maddison (Avstralija), Andrè Villa, Dany Torres (Španija), Levi Sherwood in mnogi drugi so navdušili na tisoče oboževalcev po vsem svetu – od velikih bikoborskih aren V Mehiki (Mexico City) in Španiji (Valencia in Madrid), do Sfinge v Gizi (Egipt), Rdečega trga v Moskvi (Rusija), brazilske metropole Rio de Janeiro in večnega mesta (Rim).

Od aprila 2011 dalje se bodo najboljši FMX vozniki na svetu borili za naslov na svetovni turneji Red Bull X-Fighters. Šest tekmovanj na štirih kontinentih. Letošnje nove lokacije so v ZAE in Avstraliji, kakor tudi v Španiji, Italiji, Braziliji in na Poljskem. Leto 2011 prinaša nov izziv za trenutnega prvaka in njegove nasprotnike. Podaljšana serija bo potekala na štirih kontinentih, s pričetkom 15. aprila v Združenih arabskih emiratih. Sledi tekmovanje v Braziliji (28. maj), Italiji (24. junij), Španiji (15. julij) in na Poljskem (16. avgust). Svetovna turneja bo prvič v svoji desetletni zgodovini svoj finale doživela v Avstraliji (17. septembra). Andre Villa (Norveška), ki je preteklo sezono za zmagovalcem zaostajal zgolj pet točk, je pojasnil: “Ena sama napaka je dovolj, da izgubiš možnost za zmago.“


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply