RED BULL: NEW YEAR. NO LIMITS.

Las Vegas, Nevada (31 December, 2008) – Na novoletni večer sta se dva svetovno znana atleta zapisala v zgodovino in vstopila v leto 2009 z adrenalinskim podvigom.

Ker običajne novoletne obljube niso bile kaj dosti privlačne, sta se odločila za nekaj, kar je potrebovalo veliko več kot samo znanje in ”jajca”. Red Bull: New Year. No Limits se je odvijal v Las Vegasu, kjer je na prvi novoletni dan Rhys Millen naredil neverjetni in tudi prvi backflip z off-road vozilu. Da ne bi bil zasenčen, se je tudi Robbie Maddison, ki je poskrbel za lanskoletni svetovni rekord z skoku v daljino z motorjem, odločil za skok višine 10 nadstropij in pri tem pristati na repliki Arc de Triomphe v Las Vegasu.

Millen se je za backflip odločil že v letu 2007. Na poskusni vožnji, pred novoletnem eventu Red Bull, je Millen zgrešil pristanek, pri tem utrpel poškodbe in uničil avto. Ampak ob okrevanju 36 letni Millen ni pozabil na njegov backflip, njegova odločnost ga je pripeljala do ponovnega poskusa in to leto je izpolnil svoje sanje. Njegov skok bil 24 metrov dolg in nekaj čez 15 metrov visok.
Po trdem pristanku na vsa štiri kolesa se je avto obrnil na streho, čeprav je hotel popoln pristanek.

Robbie Maddison je lani postavil Guinnessov svetovni rekord v skoku z motorjem, skočil je čez 98 metrov. In ker bi bilo težko preseči to daljino, se je odločil za višino. Odločil se je za skok visok 30.5 metrov, pri katerem bi pristal na objektu Arc de Triomphe (replika pravega ki je v Parizu). Pri 18 metrskem spustu z objekta na pristajalno rampo si je, zaradi sile pristanka poškodoval zapestje, za katero so seveda poskrbeli v bližnji bolnici.
 

Las Vegas, Nevada (31 December, 2008) – Na novoletni večer sta se dva svetovno znana atleta zapisala v zgodovino in vstopila v leto 2009 z adrenalinskim podvigom.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply