Razpis za ŠOUROCK ’09

Izšel je razpis za izbor najboljše študentske ali dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK 09«

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je danes, 12. februarja 2009, izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK 09«.

ŠOUM želi na ta način pomagati mladim glasbenikom pri njihovi afirmaciji in jih nagraditi za ustvarjalnost. Najboljša skupina, ki jo bo izbrala strokovna žirija (Marko Soršak, Dorjan Vreča, Max Gregor, David Jarc in Primož Gerlič), bo za nagrado prejela snemanje videospota in singla za zmagovalno pesem v visokokakovostnem studiu, prav tako pa bo nastopila na prireditvah Lampiončki, ki so že leta stalnica v univerzitetnem mestu Maribor, namenjena športu in druženju študentov, Bruc ’09, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in na Mladininem odru v okviru Festivala Lent. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si. ŠOUM je doslej v okviru ŠOUROCK-a omogočila že več kot 120 mladim skupinam iz vse Slovenije, da se predstavijo pred širšo publiko, kar priča o velikem pomenu samega festivala v celotnem slovenskem prostoru.

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno zakonodajo, še niso izdali več kot ene zgoščenke, imajo demo posnetek na zgoščenki ter imajo repertoar šestih skladb, od katerih mora biti vsaj polovica avtorskih. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK 09« sta objavljeni na spletni strani www.soum.si, dvigniti pa ju je mogoče tudi na Zavodu PIP, Gosposvetska c. 86, 2000 Maribor. Prijavnice s prilogami je potrebno poslati s priporočeno pisemsko pošiljko oziroma osebno dostaviti v zapečateni pisemski ovojnici, najkasneje do torka, 10. marca 2009, na naslov: Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Gosposvetska c. 83, 2000 Maribor s pripisom »NE ODPIRAJ – ŠOUROCK«.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo pomerile na petih predizborih, 24. in 30. marca ter 6., 14. in 20. aprila 2009. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 5. maja 2009 v Študentskem prireditvenem centru ŠTUK.

»V ŠOUM se zavedamo, da v Sloveniji obstaja veliko kvalitetnih študentskih in dijaških glasbenih skupin, ki žal nimajo možnosti snemanja videospota, sploh pa nimajo možnosti uspeti. Vsako leto se na razpis odzove veliko dobrih skupin, kar to samo še potrjuje. Zato jih želimo s tem projektom, kjer jih za glavno nagrado čaka prav to, še dodatno vzpodbuditi k ustvarjanju,« je poudaril vodja projekta ŠOUROCK ’09 Primož Gerlič. Festival »ŠOUROCK« se bo letos odvil že šestič, doslej pa so na tem izboru zmagale glasbene skupine Žurdov, C.R.A.S.H Crew, Superlizo, Arcus in Rockheads.

DODATNE INFORMACIJE:
Študentska organizacija Univerze v Mariboru
Lidija Novak, služba za odnose z javnostmi
telefon 02/ 228 56 00 ali
e-pošta: lidija.novak@soum.si  

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je danes, 12. februarja 2009, izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK 09«.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply