Rachel Atherton in Greg Minnaar zmagala v Mariboru

NEJC RUTAR KONČAL NA 61. MESTU

Britanka Rachel Atherton in Južnoafričan Greg Minnaar sta zmagovalca prvega spusta sezone svetovnega pokala na Mariborskem Pohorju.Nejc Rutar je z 61. mestom za silo rešil slovensko čast na dirki spusta v Mariboru. Kot edini Slovenec se je uvrstil v današnji finale in podobno kot lani zaradi padca izgubil kar nekaj mest.

Težke razmere za dirkanje niso prizanašale niti danes, ko je bila proga še bolj lepljiva kot včeraj na kvalifikacijah. Nejc je v finalu branil 39. mesto iz kvalifikacij, uvrstitev pa je po padcu pokvaril. Nejc, član ekipe MBK Orbea, je po dirki povedal: ”Rock’n’Roll sem zvozil kot še nikoli, včeraj sem prvič skočil čez veliko skalo, enako tudi danes. Do padca v zadnjem gozdu sem vozil super. Nato mi je 20 m dlje kot lani spodneslo kolo in padcu se nisem mogel izogniti. Brez padca bi bila to ena mojih boljših voženj, ampak mi pač ni ratalo.”

Nejc je na koncu pristal na 61. mestu, kar je soliden rezultat in prinaša tudi nekaj UCI točk, vsekakor pa je treba razmišljati o višjih uvrstitvah. V skupni bilanci ekip MBK Orbea in Unior Tools Team je Nejčev nastop svetla točka, ostali so vozili precej slabše od svojih sposobnosti in obe tekmovanju, v 4krosu in v spustu, končali že v kvalifikacijah.

Za trojico Knez, Knez in Frank v 4krosu je bilo konec tekmovanja že po kvalifikacijah v petek. V razmočenih sobotnih kvalifikacijah spusta so obstali tudi spustaši in spustašica. Grška tekmovalka v ekipi Maria Michalogiannaki ni vajena takšnega blata, saj doma vozi le po suhih poteh. Kristanj Vreček je bil najhitrejši izmed fantov in si lahko šteje nastop za uspeh. Pandur, Cestnik in Jurca pa so vsi pridelali hude padce, na srečo brez poškodb.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se nadaljuje prihodnji teden v Offenburgu z dirko olimpijskega krosa. Na dirki bosta nastopili tudi Tanja Žakelj in Nina Homovec. Tekmovalce v spustu pa že prihodnji teden čaka dirka za pokal Slovenije na istem prizorišču pod Pohorjem.

Vrstni red finala DH

ženske
1. Rachel Atherton (VB, Comencal) 4:03,42
2. Sabrina Jonnier (Fra, Maxxis Rocky Mountain) +9,93
3. Floriane Pugin (Fra, Scott 11) +12,91
4. Myriam Nicole (Fra, Commencal Superiders) +15,50
5. Petra Bernhard (Avt, Alpine Commencal) +18,97
6. Mio Suemasa (Jap) +19,42
7. Claire Buchar (Kan, Chain Reaction Cycles) +20,59
8. Tracy Moseley (VB, Trek) +20,69
9. Emilie Siegenthaler (Švi, Scott 11) +21,76
10. Emmeline Ragot (Fra, Suspension Center) +23,57

moški
1. Greg Minnaar (JAR, Santa Cruz Syndicate) 3:23,42
2. Gee Atherton (VB, Commencal) +0,25
3. Brendan Fairclough (VB, Monster Energy Specialized) +1,82
4. Fabien Pedemanaud (Fra, Scott 11) +2,42
5. Sam Hill (Avs, Monster Energy Specialized) +4,68
6. Steve Smith (Kan, MS Evil) +5,11
7. Aaron Gwin (ZDA, Yeti Fox Shox) +5,28
8. Joseph Smith (VB, Kona) +6,93
9. Cameron Cole (NZ, Maxxis Rocky Mountain) +7,23
9. Justin Leov (NZ, Trek) +7,23

61. Nejc Rutar (Slo, MBK Orbea) +23,51

Grega Stopar // MTB.si


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply