RAAM2009 : Jure Robič se je odločil za odstop.

Dani Wyss je zmagovalec letošnje dirke čez Ameriko.

V Annapolis, končno postajo dirke, po prevoženih 3021 miljah, je prispel z drugim najboljšim časom v zgodovini RAAMa: 8 dni, 5 ur in 45 minut. Dani je tako postal dvakratni zmagovalec RAAMa.

Jure Robič je bil najhitrejši kolesar na letošnji dirki čez Ameriko. Na zadnjo kontrolno točko TS51 v MtAiry je prišel nekaj minut pred Dani-jem Wyss-om. Zaradi kazni, ki so po mnenju ekipe dodeljene sporno, zaradi nekonsistentnega upoštevanja pravil organizatorja, zaradi neupoštevanja pripomb o kršitvah ostalih tekmovalcev, se je Jure skupaj z ekipo odločil da dirke ne konča kot drugouvrščeni ampak odstopi na zadnji časovni postaji.

Danes se je pisala zgodovina RAAM-a. Jure in Dani sta uprizorila najtesnejši spopad doslej in na koncu ni zmagal najhitrejši.

Dani Wyss je zmagovalec letošnje dirke čez Ameriko. Jure Robič se je skupaj z ekipo odločil da dirke ne konča kot drugouvrščeni ampak odstopi na zadnji časovni postaji. Danes se je pisala zgodovina RAAM-a. Jure in Dani sta uprizorila najtesnejši spopad doslej in na koncu ni zmagal najhitrejši.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply