Quiksilver Pro & Roxy Pro Gold Coast

Snapper Rock, Avstralija

Quiksilver Pro Gold Coast tekmovanje bo prva etapa letošnje svetovne ASP turneje. Ikona surferske kulture, Kelly Slater je izkoristil počitek za zbiranje energije, potovanja med Hawaii in Kalifornijo ter testiranje nove opreme v zimski sezoni swella.
 
“Večino časa sem preživel na plažah in valovih, kjer sem testiral nove deske, ter užival v počitku,” je povedal Kelly. Glede svojih prihodnih planov Kelly za enkrat ostaja skrivnosten, vendar je motiviran za začetek sezone na Snapper Rocks-u. "Valovi na Snapperju me dovolj motivirajo, rad bi osvojil še eno zmago na Quiksilver Proju. To bi lahko bil ali izjemen konec ali dober začetek. Razmišljal sem o poslovilni turneji in upokojitvi po tem tekmovanju."

Joel Parkinson, ki je lani končal turnejo na 24. mestu in skoraj zaključil karijero s poškodbo, ki ga je privezala na suho. "Mislim da sem zaradi poškodbe profitiral, saj sem zdaj motiviran ne samo na zmago, ampak le na surfanje. Poskusil bom držati to motivacijo do konca sezone. Letos bo zame prelomno leto, saj bom kmalu star 30. Po vseh poškodbah in razočaranjih preteklih let bom srečen če letos odfuram vsa tekmovanja s 100% pripravljenostjo. Že to bo velik dosežek zame. Mislim da bo Jordy letos kandidat za krono, saj je v pretklem letu zelo dozorel. Je izjemen surfer. Mick je tudi precej treniral po koncu sezone in sodniki bodo to sigurno opazili."

Vzporedno z Quiksilver Pro tekmovanjem bo potekalo tudi Roxy Pro Gold Coast tekmovanje, kjer bodo dekleta pokazala svoje surferske sposobnosti.
 
1.runda QUIKSILVER PRO GOLD COAST tekmovanja:
Heat 1: Adrian Buchan (AUS), Heitor Alves (BRA), Julian Wilson (AUS)
Heat 2: Bede Durbidge (AUS), Matt Wilkinson (AUS), Gabe Kling (USA)
Heat 3: Mick Fanning (AUS), Bobby Martinez (USA), Cory Lopez (USA)
Heat 4: Taj Burrow (AUS), Fredrick Patacchia (HAW), Raoni Monteiro (BRA)
Heat 5: Jordy Smith (ZAF), Patrick Gudauskas (USA), Mitch Crews (AUS)
Heat 6: Kelly Slater (USA), Kai Otton (AUS), Matt Banting (AUS)
Heat 7: Owen Wright (AUS), Taylor Knox (USA), Dusty Payne (HAW)
Heat 8: Jeremy Flores (FRA), Brett Simpson (USA), Josh Kerr (AUS)
Heat 9: Adriano de Souza (BRA), Joel Parkinson (AUS), Alejo Muniz (BRA)
Heat 10: Michel Bourez (PYF), C.J. Hobgood (USA), Daniel Ross (AUS)
Heat 11: Chris Davidson (AUS), Kieren Perrow (AUS), Adam Melling (AUS)
Heat 12: Jadson Andre (BRA), Damien Hobgood (USA), Tiago Pires (PRT)

1.runda ROXY PRO GOLD COAST tekmovanja:

Heat 1: Sofia Mulanovich (PER), Paige Hareb (NZL), Jacqueline Silva (BRA)
Heat 2: Silvana Lima (BRA), Rebecca Woods (AUS), Pauline Ado (FRA)
Heat 3: Stephanie Gilmore (AUS), Tyler Wright (AUS), Sarah Mason (NZL)
Heat 4: Sally Fitzgibbons (AUS), Laura Enever (AUS), Claire Bevilacqua (AUS)
Heat 5: Carissa Moore (HAW), Jessi Miley-Dyer (AUS), Alana Blanchard (HAW)
Heat 6: Chelsea Hedges (AUS), Coco Ho (HAW), Courtney Conlogue (USA)

Quiksilver Pro Gold Coast tekmovanje bo prva etapa letošnje svetovne ASP turneje. Ikona surferske kulture, Kelly Slater je izkoristil počitek za zbiranje energije, potovanja med Hawaii in Kalifornijo ter testiranje nove opreme v zimski sezoni swella. “Večino časa sem preživel na plažah in valovih, kjer sem testiral nove deske, ter užival v počitku,” je povedal Kelly. Glede svojih prihodnih planov Kelly za enkrat ostaja skrivnosten, vendar je motiviran za začetek sezone na Snapper Rocks-u. “Valovi na Snapperju me dovolj motivirajo, rad bi osvojil še eno zmago na Quiksilver Proju. To bi lahko bil ali izjemen konec ali dober začetek. Razmišljal sem o poslovilni turneji in upokojitvi po tem tekmovanju.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply