Quiksilver Pro France 2010

Prvi dan tekmovanja v francoskem Hossegorju je ogranizatorjem Quiksilver Pro Francija tekmovanja ponagajala narava, a kljub težkim razmeram, ki so značilni za francoske beach-breake je organizatorjem le uspelo odpeljati vseh 12 heatov. Sedmo tekmovanje na ASP turneji je poskrbelo za nadaljevanje boja za letošnjo ASP World titulo, saj smo lahko videli dramatično surfanje tubic kot tudi grozne wipe-oute.

Mick Fanning, lanskoletni ASP World prvak in lanskoletni zmagovalec Quiksilver Pro Francija tekmovanja, je prvi dan pokazal neverjeten prikaz forehand barrela in osvojil najboljšo single-wave ocene 8.33 od 10 možnih točk.

"Mislil sem da sem šel pregloboko v val, a mi je ratalo odpeljati super linijo," je komentiral Mick Fanning. "Danes je zunaj na vodi precej divje. Večina valov je bilo slabih, a se je med njimi našlo tudi nekaj draguljev. Res sem imel srečo, da sem ujel tisti super val."

Fanning, ki je trenutno 5. na ASP lestvici, se bo bo potrudili po svojih močeh, da ponovi formo iz leta 2009 in bo poskusil obraniti ASP titulo."Rabim zmage na eventih. Tako enostavno je. Mislim, da dobro surfam, a sem letos naredil nekaj taktičnih napak, ki so me stale točk. Veselim se vseh eventov na turneji, zato upam, da mi bo uspelo dobiti še kakšne super rezultate."
 
Jordy Smith, ki je trenutno drugi na ASP lestvici, je prvo rundo odpeljal solidno in izločil Luka Stedmana in Juliana Wilsona. "Z obale valovi izgledajo večji kot so v resnici, ko si v vodi. Mislim, da bi lahko surfal na krajši dilci. V našem heatu smo imeli precej super valove." Glede napovedi zmagovalca Smith ostaja na realnih tleh:"Trenutno sem se skoncentriral na surfanje in se ne obremenjujem z ničemer. Super je biti med prvimi na lestvici. V Evropi se počutim zelo samozavestnega, saj mi surfanje tu leži."

Patrick Gudauskas, novinec v ASP turneji in trenutno 23. na lestvici, je v prvi rundi poskrbel za presenečenje dneva, saj je premagal trenutno vodečega na lestvici Kellyja Slaterja, ki se je za uvrstitev naprej moral bojevati še v drugi rundi.
 
"Res sem imel srečo, da sem ujel tisti val, ki mi je definitivno prinesel zmago," je komentiral Gudauskas. "Z Kellyjem sva tekmovala za prvo mesto, Kelly je ujel tisti prvi val, ki je bil majhen, jaz sem ujel drugega. Komaj sem ga ujel in nato uspel odpeljati tisti air, ki mi je prinesel zmago."

Kljub razočaranju na domačem terenu v Kaliforniji, Gudauskas ostaja optimitičen za nadaljevanje turneje. "Res sem bil razčaran, ko sem doma v Trestlesu iz tekmovanja izpadel že tako zgodaj. Dopovedal sem si, da so vsi surfali odlično in da je tako moralo biti. Rad imam Evropo. Rad bi se preselil v Francijo. Svoj najboljši rezultat sem osvojil na Tahitiju (5.mesto) zato bom na tem gradil v naslednjih tekmovanjih in upam, da osvojim še kakšno boljšo uvrstitev. Moj cilj je na koncu leta ostati znotraj Top 22.
Domačin Jeremy Flores, trentno 21. na ASP lestvici, se je v prvi rudni v zadnji minuti prebil v nadaljevanje tekmovanja: "Razmere so res težke. Na začetku heata bi me kmalu zmlelo,ko sem se hotel prebiti ven. Čakati sem moral skoraj do konca heata, da sem ujel en res soliden val, ki mi je na srečo prinesel dovolj točk za zmago. Bil je res neverjeten konec." Flores, ki je edini Francoz v Top 34, se spopada z velikim pritiskom in pravi je vesel možnosti, da lahko predstavlja svojo državo: "Na tem eventu mi nikoli ni šlo dobro,tako da je uvrstitev naprej dober začetek. Rad bi se dobro odrezal, saj zame navijajo moji domači in prijatelji."
 
Rezultati 1.runde Quiksilver Pro Francija tekmovanja:
Heat 1: Jeremy Flores 9.36, Bede Durbidge 8.50, Daniel Ross 3.06
Heat 2: Dane Reynolds 13.70, Luke Munro 9.83, Kieren Perrow 6.84
Heat 3: Taj Burrow 10.93, Travis Logie 5.43, Adam Melling 5.36
Heat 4: Mick Fanning 13.00, Taylor Knox 2.24, Gabe Kling 1.96
Heat 5: Jordy Smith 14.00, Luke Stedman  8.27, Julian Wilson 8.03
Heat 6: Patrick Gudauskas 10.10, Maxime Huscenot  5.40, Kelly Slater 4.00
Heat 7: Brett Simpson 10.94, Adriano de Souza 9.60, Chris Davidson 6.87
Heat 8: C.J. Hobgood 10.60, Tom Whitaker 7.73, Michel Bourez 5.43
Heat 9:  Adrian Buchan 13.03, Jadson Andre 12.97, Matt Wilkinson 8.90
Heat 10: Owen Wright 14.83, Tiago Pires 7.77, Roy Powers 2.03
Heat 11: Fredrick Patacchia 14.13, Damien Hobgood 11.10, Dusty Payne 7.87
Heat 12: Kai Otton 11.40, Bobby Martinez 11.10, Andy Irons 6.50

Quiksilver Pro Francija Round 2 match-ups:
Heat 1:Kelly Slater (USA) vs. Maxime Huscenot (FRA)
Heat 2:Bede Durbidge (AUS) vs. Julian Wilson (AUS)
Heat 3:Adriano de Souza (BRA) vs. Gabe Kling (USA)
Heat 4:Damien Hobgood (USA) vs. Travis Logie (ZAF)
Heat 5:Andy Irons (HAW) vs. Luke Munro (AUS)
Heat 6:Bobby Martinez (USA) vs. Daniel Ross (AUS)
Heat 7:Tiago Pires (PRT) vs. Tom Whitaker (AUS)
Heat 8:Jadson Andre (BRA) vs. Matt Wilkinson (AUS)
Heat 9:Michel Bourez (PYF) vs. Roy Powers (HAW)
Heat 10:Chris Davidson (AUS) vs. Dusty Payne (HAW)
Heat 11:Kieren Perrow (AUS) vs. Luke Stedman (AUS)
Heat 12:Adam Melling (AUS) vs. Taylor Knox (USA)

Prvi dan tekmovanja v francoskem Hossegorju je ogranizatorjem Quiksilver Pro Francija tekmovanja ponagajala narava, a kljub težkim razmeram, ki so značilni za francoske beach-breake je organizatorjem le uspelo odpeljati vseh 12 heatov. Sedmo tekmovanje na ASP turneji je poskrbelo za nadaljevanje boja za letošnjo ASP World titulo, saj smo lahko videli dramatično surfanje tubic kot tudi grzne wipe-oute. Mick Fanning, lanskoletni ASP World prvak in lanskoletni zmagovalec Quiksilver Pro Francija tekmovanja, je prvi dan pokazal neverjeten prikaz forehand barrela in osvojil najboljšo single-wave ocene 8.33 od 10 možnih točk.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply