Quiksilver luža weekend 006 : Report

Včeraj se je na Luži odvil pravi spopad tekmovalcev na najbolj odbitem tekmovanju smučarske sezone. Pomerilo se je prek 70 tekmovalcev v številnih kategorijah. Sodniki so ocenjevali zahtevnost akrobacije, izvirnost trika in izgled tekmovalcev, pri tem pa jim je pomagala tudi publika.

Pomladno sonce že kar nekaj tednov prijetno greje ozračje, zato je bil organizacijski izziv postavitve luže toliko večji. Ekipa društva DOBR se je ob izjemni podpori osebja RTC Krvavec že od ponedeljka trudila z misijo nemogoče: zagotoviti 2-metrsko snežno podlago za izdelavo bazena z vodo v času, ko se po okoliških hribih že pasejo krave in planinci nabirajo zvončke. Vsak dan gradnje je postregel z novimi presenečenji in situacijami, ki so jih uspešno reševali. Kljub šestim letom bogatih izkušenj postavitve luže, so vedno vremenske razmere tiste, ki krojijo potek gradnje. Postavitev luže je tako letos postala sinonim boja človeka in narave. Vremenska napoved za cel vikend je bila vrhunska, potek dogajanja pa je delno otežil nepričakovan veter, zaradi katerega so bile potrebne spremembe in improvizacije. Kljub vsemu je bila sreča na strani hrabrih .Profesionalnost in optimistični duh ekipe sta pripomogla k vrhunski realizaciji dogodka.

Uživali smo v nori tekmi, kjer ni manjkalo atraktivnih skokov in posrečenih kostumov. Luža je z leti zrasla v dogodek, ki privabi prek 2000 zabave in druženja željnih obiskovalcev. Številni so ostali na after zabavi na Plaži, ki se je razvila v pravo rajanje na snegu.

Danes pa je sledilo še slackline tekmovanje v hoji po vrvi čez lužo, kjer so vsi lahko preizkusili svoje ravnotežje in pogum ter se sprehodili čez lužo.

V okviru Quiksilver luža weekenda 006 poteka tudi foto natečaj Jaz sem LUŽA, kjer se lahko vsi ljubiteljski in profesionalni fotografi potegujete za naslov najboljše fotografije in vrhunske nagrade. Vaše fotografije z motivom dogajanja na Luži lahko pošljete na jazsem.luza.si. Natečaj bo potekal 5 tednov po luži, v tem času pa boste lahko vi in vaši prijatelji preko Facebooka glasovali za najljubšo fotografijo.

Zmagovalci po kategorijah:

Deskarke:

Luža ride – Katarina Černivec
Luža trik – Lea Cafuta Maček

Deskarji:
Luža ride – Rok Černe

Deskarji mladinci:
Luža ride – Žiga Kodre

Smučarke:

Luža ride – Ana Zupančič
Luža trik – Monika Loboda

Smučarji:
Luža ride – Mitja Rozman

Smučarji mladinci:

Luža ride – Žan Gartner
Luža trik – Vid Podrepšek
Luža look M – Rok Cuderman
Miss Luža – Tina Koklaj Grebenc
Luža NLP! –  Črt Železnik
Luža WTF? – Igor Stare
Luža SPLASH – Filip Flisar, Teo Ivančič

Včeraj se je na Luži odvil pravi spopad tekmovalcev na najbolj odbitem tekmovanju smučarske sezone. Pomerilo se je prek 70 tekmovalcev v številnih kategorijah. Sodniki so ocenjevali zahtevnost akrobacije, izvirnost trika in izgled tekmovalcev, pri tem pa jim je pomagala tudi publika.Uživali smo v nori tekmi, kjer ni manjkalo atraktivnih skokov in posrečenih kostumov. Luža je z leti zrasla v dogodek, ki privabi prek 2000 zabave in druženja željnih obiskovalcev. Številni so ostali na after zabavi na Plaži, ki se je razvila v pravo rajanje na snegu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply