Quik Pro prekinjen po zaključku 2. runde

3. dan Quiksilver Pro France

2. runda Quiksilver Pro France se je nadaljevala danes zjutraj v vetrovnih razmerah in šele z enometrskimi valovi. “Vremenske razmere niso glih najboljše, ampak bomo poskusili izkoristiti ta swell za zaključek 2. runde” je povedal Rod Brooks, glavni organizator Quiksilver Pro France.

Ben Dunn (AUS), trenutno 26. na ASP World lestvici, je odsurfal enega od najbolj čudnih heatov Quiksilver Pro France do sedaj. Njegov nasprotnik, Chris Ward (ZDA), ki je že zgrešil svoj heat 1. runde, je tokrat prespal in skoraj zgrešil svoj heat. “Wardo je zamudil svojo 1. rundo, ampak sem ga včeraj videl v mestu, tako da sem bil prepričan da ne bo dvakrat zamudil heat. Ko je dokončno prišel, sva si bila na istem, ker nisem mogel ujeti nobenega vala, dokler ga ni bilo” je povedal Dunn. Polovico heata sta imela še pred sabo, ko se je Dunn pognal v valove in brez napak odsurfal ter dosegel največji rezultat dneva, 14.50 od možnih 20.

“Naredil je nekaj napak in sem to izkoristil. To je pomembna tekma zame, tako da sem navdušen da sem se kvalificiral v 3. rundo.” Dunn bo nastopil proti Fredricku Patacchii (HAW) v 3. rundi, ko se tekmovanje nadaljuje.

Roy Powers (HAW), trenutno 26. v ASP World lestvici, je nastopil proti Tim Reyesu (ZDA), v zelo tesnem heatu 2. runde, 11.93 proti 11.16.

“Čuden občutek je, ko se najdeš v dvoboju s sotekmovalcem, katerega sponzorira ista firma in sta na istem mestu ASP World lestivce.” je izjavil Powers. “Zelo mi je žal za Tima, ker vem da ima težko sezono, ampak tudi jaz rabim te točke, tako da se veselim zmage v 2. rundi. Timmy se je trudil, da nameče čim več manevrov na svojih valovih, jaz sem se fokusiral bolj na dodajanju čim več moči v manevere. Zgleda da se je obneslo.” Powers bo v 3. rundi nastopil proti Dane Reynoldsu (ZDA).

Heitor Alves (BRA), trenutno 24. na ASP World lestvice, je dominiral ter eliminiral Jay Thompsona (AUS).

“Srečen sem da sem šel naprej, ker želim narediti dober rezultat tukaj.” je povedal Alves. “Iskal sem leve valove, ki mi grejo boljše. Današnje razmere mi bolj ugajajo.” Alves bo v 3. rundi nastopil proti Jordy Smithu (JAR).

The Quiksilver Pro France je bil po treh dvobojih druge runde prekinjen zaradi preslabih razmer za tekmovanje. Organizatorji bodo spremljali vremenske razmere, tako da bo jutri zjutraj ob 9. uri znano, če bodo lahko nadaljevali ali bodo premaknili še za en dan.

3. rundo bosta odprla Bede Durbidge (AUS) in Nic Muscroft (AUS).

QUIKSILVER PRO FRANCE REMAINING ROUND 2 RESULTS:
Heat 14: Heitor Alves (BRA) 13.06 def. Jay Thompson (AUS) 11.93
Heat 15: Roy Powers (USA) 11.93 def. Tim Reyes (USA) 11.16
Heat 16: Ben Dunn (AUS) 14.50 def. Chris Ward (USA) 3.60

QUIKSILVER PRO FRANCE ROUND 3 RESULTS:
Heat 1: Bede Durbidge (AUS) vs. Nic Muscroft (AUS)
Heat 2: Dane Reynolds (USA) vs. Roy Powers (HAW)
Heat 3: Fredrick Patacchia (HAW) vs. Ben Dunn (AUS)
Heat 4: C.J. Hobgood (USA) vs. Phillip MacDonald (AUS)
Heat 5: Bobby Martinez (USA) vs. Greg Emslie (ZAF)
Heat 6: Taylor Knox (USA) vs. Dustin Barca (HAW)
Heat 7: Mick Campbell (AUS) vs. Michel Bourez (PYF)
Heat 8: Joel Parkinson (AUS) vs. Patrick Beven (FRA)
Heat 9: Kelly Slater (USA) vs. Joan Duru (FRA)
Heat 10: Kai Otton (AUS) vs. Michel Bourez (PYF)
Heat 11: Damien Hobgood (USA) vs. Tiago Pires (PRT)
Heat 12: Tom Whitaker (AUS) vs. Tim Boal (FRA)
Heat 13: Mick Fanning (AUS) vs. Julian Wilson (AUS)
Heat 14: Jordy Smith (ZAF) vs. Heitor Alves (BRA)
Heat 15: Taj Burrow (AUS) vs. Aritz Aranburu (EUK)
Heat 16: Kieren Perrow (AUS) vs. Chris Davidson (AUS)

2. runda Quiksilver Pro France se je nadaljevala danes zjutraj v vetrovnih razmerah in šele z enometrskimi valovi. “Vremenske razmere niso glih najboljše, ampak bomo poskusili izkoristiti ta swell za zaključek 2. runde” je povedal Rod Brooks, glavni organizator Quiksilver Pro France.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply