Pulse Festival 2010

Ob 22. uri, Zeleni Gaj

Pulse Festival letos poteka že petič in tudi tokrat se bomo kot vsako leto zbrali v Zelenem Gaju v Dornberku, idilična lokacija v osrčju narave ob vznožju Krasa, kjer bomo na dveh plesnih arenah prisluhnili desetim nastopajočim, ki nas bodo razgibavali do jutranjega sončnega vzhoda. Tradicionalni poletni festival,ki je od svoje prve edicije leta 2006, gostil številna velika imena iz svetovne elektronske glasbene scene, letos zaseda osrednje mesto v slovenskem prostoru.

3. julija namreč po treh letih v Slovenijo prihaja Marco Carola! Vodilni italijanski dj in producent, kateri je redno med glavnimi nastopajočimi na odmevnih festivalih kot so Awakenings(NL), Timewarp(DE), Love Family Park(DE), Miami Winter Conference(USA) itd., letos pa tudi kot glavni akter na največjem slovenskem elektronskem festivalu pod milim nebom. Drugi gost, prav tako kot Carola član založbe Minus, pa je američan John Gaiser, kateri je pri nas nazadnje gostil oktobra 09′ na Reload večeru v Novi Gorici, kjer je publiki pustil tako dober vtis, da smo ga na željo mnogih nazaj povabili k nam. Vsi, ki prisegate na težkokategorične ritme brez skrbi, nasmeh na obrazu vam bo zagotovo pričaral Industrilayzer! Mladi Portugalec kateri nastopa tudi v kombinaciji z Ciscom Ferreiro bolje poznanim pod psevdonimom The Advent, je zagotovo eden izmed tistih,ki je najbolje redefiniral današnji techno zvok. Poleg omenjenih letos na Pulsu tudi Siniša Tamamovič, ime katero je slovenski publiki že dobro poznano in, ki skupaj z njegovim kolegom Mladenom Tomičem velja za najpopularnejšega dj-a in producenta v BIH. Slovensko postavo zastopajo stari znanci Psiho, Lexis in Chiko, svojo nadarjenost pa bodo pokazali tudi perspektivni italijanski kolegi Niki Benitez, Mike Teknii in Sandy Gee.

*MAIN ARENA*

MARCO CAROLA / ITA
Danes kot eden najpomembnejših svetovnih DJjev, si verjetno ni nikoli predstavljal kaj ga čaka v življenju ko se je pri 13ih letih začel na skrivaj potepati po Neapeljskih diskotekah.. S svojo raznovrstno produkcijo se je Marco Carola v zadnjem desetletju uveljavil kot eden najvplivnejših Italijanskih Djjev elektronske glasbe. Začel je s tako imenovano House glasbo v zacetku devetdesetih, ki mu je pomagala da ni zašel v komercijalo, progressive ali trance, ki so bili v tem obdobju zelo popularni v Italiji. Njegova preudarnost in inspiracija so mu v mladih letih pomagale da je danes dosegel nekaj novega. S svojim glasbenim stilom je kmalu dosegel to da je vrtel svojo glasbo v klubih kot so La Boccaria pred 2 do 3 tisoč glavo množico. Kmalu je zaslovel tako doma kot po celotnem svetu. Danes potuje po svetovno znanih festivalih v Evropi, Aziji, Avstraliji ter Ameriki skoraj tedensko.

JOHN GAISER / USA
Gaiser je z nizom natančno pripravljenih izdaj pri založbah Minus in Resopal (kot Fraktion) hitro postal eden izmed najbolj razburljivih in iskanih producentov v svoji generaciji. S svojim instiktnim občutkom za zapleteno mehaniko minimalističnih zvočnih skulptur ustvarja glasbo, ki vsebuje popolno ravnovesje med ritmično energijo in zvočno dodelanostjo. Gaiser je poleg vrhunca plodnosti v studiu, preživel večji del leta 2008 naturnejah po Evropi, ZDA in Japonski. Leto 2009 pa izgleda še bolj delovno,saj se zahteve po njegovih live setih nenehno večajo. Gaiser izstopa s sposobnostjo nenehne povezanosti z občinstvom, zato njegova glasba vedno ustreza odzivom občinstva. On je glasbenik, ki se zanaša na svoje instinkte.S pomočjo računalnika izraža svoja čustva in razpoloženja – njegova glasba je zato vedno polna novih izkušenj ob občutij. Druge poti za njega enostavno ni.

SINISA TAMAMOVIC / BIH
CHIKO
MIKE TEKNII / ITA
SANDY GEE / ITA

*BURN TECHNO ARENA*
INDUSTRIALYZER / POR
Ricardo Rodrigues poznani kot Industrialyzer, se je rodil in odraščal v Lizboni na Portugalskem. Že v zgodnji starosti pri 14ih letih se je začel zgledovati po očetu, začel je igrati kitaro,oče je bil namreč glasbenik..Po dveh napornih letih je začel poučevati teorijo glasbe, pridružil se je vrsti glasbenih skupin ter igral v veliko barih, na mnogih festivalih in koncertih.
Pri 17ih letih je odkril svojo pravo ljubezen, elektronsko glasbo . Začel je kot amaterski DJ, vendar je postopoma začel vrteti svojo glasbo po številnih portugalskih klubih. Leta 2000 se je na Nizozemskem udeležil kursa produkcije elektronske glasbe. Tam je presenetil publiko in si s tem odprl vrata v svet elektronske glasbe. Ponovno je presenetil leta 2003 na festivalu I Love techno DJ kjer je zasedel drugo mesto ter z zmago na Dance Parade v Rotterdamu leta 2005. Poleg tega je bil Ricardo zelo zaseden s svojo produkcijo, ki ni ostala neopažena. Leta 2007 je njegov talent odkril Cisco Ferrara ki je izdal njegove skladbe skupaj z remixi skladb A. Paula, The Adventa, Svena Wittekinada, Christiana Fischerja ter DJ Murphyja. Proti koncu leta 2007 so Cisco, Ricardo in Gomes Paulo izdali novo ploščo z imenom CodeWorks ki se je takoj izkazala za uspešnico saj je bila razprodana v enem tednu. Ta uspeh mu je dal novo motivacijo za projekt Advent vs Industrialiyzer ki ima glede na dosedanje odzive zelo dobro prihodnost in prav tako Industrialiyzer solo.

LEXIS
PSIHO
NIKY BENITEZ

Vstopnice:
Pulse extra: 15 EUR ( limited )
Predprodaja: 20 EUR
Na dan: 25 EUR

VIP LOUNGE rezervacije
E: ateljeparty@gmail.com
T: +386(0)31678 137

AVTOBUSNI PREVOZ IZ LJUBLJANE – DJSLO-FORUM PARTY BUS:::
Prijave in dodatne informacije na
W: www.djslo-forum.com M: partybus@djslo-forum.com
T: 031-678-137

PREDPRODAJA
Eventim + Petrol + Kompas + Big Bang
online presale: www.eventim.si in www.vstopnice.com
by phone: +386 (0)1 420 50 00 (pon-sob / mon-sat / lun-sab: 8am – 6pm)

COSMIC SHOCK
Trubarjeva cesta 17
1000 LJUBLJANA
T:+386(01)431 53 18

NOVA GORICA
AUDIO VIDEO CENTER
Bevkov Trg 8
T:+386(5)333 03 20

Pulse Festival letos poteka že petič in tudi tokrat se bomo kot vsako leto zbrali v Zelenem Gaju v Dornberku, idilična lokacija v osrčju narave ob vznožju Krasa, kjer bomo na dveh plesnih arenah prisluhnili desetim nastopajočim, ki nas bodo razgibavali do jutranjega sončnega vzhoda. Tradicionalni poletni festival,ki je od svoje prve edicije leta 2006, gostil številna velika imena iz svetovne elektronske glasbene scene, letos zaseda osrednje mesto v slovenskem prostoru. 3. julija namreč po treh letih v Slovenijo prihaja Marco Carola! Vodilni italijanski dj in producent, kateri je redno med glavnimi nastopajočimi na odmevnih festivalih kot so Awakenings(NL), Timewarp(DE), Love Family Park(DE), Miami Winter Conference(USA) itd., letos pa tudi kot glavni akter na največjem slovenskem elektronskem festivalu pod milim nebom. Drugi gost, prav tako kot Carola član založbe Minus, pa je američan John Gaiser, kateri je pri nas nazadnje gostil oktobra 09′ na Reload večeru v Novi Gorici, kjer je publiki pustil tako dober vtis, da smo ga na željo mnogih nazaj povabili k nam. Vsi, ki prisegate na težkokategorične ritme brez skrbi, nasmeh na obrazu vam bo zagotovo pričaral Industrilayzer! Mladi Portugalec kateri nastopa tudi v kombinaciji z Ciscom Ferreiro bolje poznanim pod psevdonimom The Advent, je zagotovo eden izmed tistih,ki je najbolje redefiniral današnji techno zvok. Poleg omenjenih letos na Pulsu tudi Siniša Tamamovič, ime katero je slovenski publiki že dobro poznano in, ki skupaj z njegovim kolegom Mladenom Tomičem velja za najpopularnejšega dj-a in producenta v BIH. Slovensko postavo zastopajo stari znanci Psiho, Lexis in Chiko, svojo nadarjenost pa bodo pokazali tudi perspektivni italijanski kolegi Niki Benitez, Mike Teknii in Sandy Gee.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply