Prva bobnarska video šola v Sloveniji

Ste si že od nekdaj želeli igrati na bobne in vihteti bobnarske palice, kot to počnejo največji mojstri, ki jih občudujete na koncertih in v videospotih? Marko Soršak-Soki, bobnar, doma in v tujini najbolj znane slovenske punk/rock/ska skupine Elvis Jackson, je za vse ljubitelje bobnanja ustvaril prvo bobnarsko video šolo v Sloveniji.

Kvaliteten dve urni DVD izdelek, ki je narejen v slovenskem jeziku, je nastal v produkciji Glasbene šole BASE. Gre za izobraževalni DVD, ki ga je Marko naredil z namenom, da bi lahko bilo bobnanje dostopno vsakomur. Video šola bobnanja je namenjena tako začetnikom, ki jih motivira v duhu »vsak lahko začne igrati bobne sam«, kot tudi tistim, ki so v bobnanju že pravi profesionalci. Bobnar znamenitih Elvis Jackson, ki zadnja leta nizajo v tujini uspeh za uspehov, v Romuniji in Bolgariji pa bodo igrali tudi kot predskupina svetovno znanih Faith No More, je že 12 let učitelj bobnanja. V tem času je naučil igrati bobne čez 200 učencev, sam pa se je nad tem inštrumentom navdušil že leta 1992, med gledanjem filma Terminator 2 soundtrack Guns n Roses). V svoji karieri je igral že pri številnih bendih, dolga leta je tudi studijski bobnar, zadnja leta pa navdušuje tudi s svojimi delavnicami ter z zanimivimi in inovativnimi bobnarskimi klinikami. Marko Soršak je tudi predstavnik znamke bobnov TAMA, ki je ena največjih znamk na svetu, pod okrilje te znamke pa sodijo tudi največji bobnarji našega časa, kot je na primer Lars Ulrich iz Metallice, ter bobnarji, ki jih vidite na odrih s Slipknot, Offspring, Madonno, Janet Jackson, Christino Aguilera, Nightwish, Black Eyed Peas, Diddy-jem, Kanyjem Westom idr.

Soršak, ki je tudi predstavnik za činele Zildjian, vam na profesionalno posnetem DVD-ju, ki ga je pripravljal zadnji dve leti, razkrije vse skrivnosti, kako postati vrhunski bobnar. Pri ogledu prve video šole bobnanja v Sloveniji, ki bo na voljo že v naslednjih tednih, se boste pobližje spoznali s postavitvijo seta bobnov, oglaševanjem bobnov in z vsemi malimi stvarmi, ki delajo »velike« bobnarje.

Markovo idejo za prvo slovensko video šolo bobnanja močno podpirajo tudi uveljavljeni tuji glasbeniki, med njimi tudi Billy Gould (Faith No More). Charlie Benante iz ameriške skupine Anthrax, ki je znana po celem svetu, pa je bobnarja Marka Soršaka že prosil za izvod njegovega DVD izdelka.

Prvo slovensko video šolo bobnanja Marka Soršaka- Sokija boste lahko kupili v glasbenih trgovinah, na Markovih bobnarskih klinikah, v glasbeni šoli Base, na koncertih skupine Elvis Jackson in na spletnih straneh,

Ste si že od nekdaj želeli igrati na bobne in vihteti bobnarske palice, kot to počnejo največji mojstri, ki jih občudujete na koncertih in v videospotih?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply