Primožič blizu medalje

Telemark sprint

Zmagovalca v telemark sprintu sta Norvežana Borge Sovik ter Sigrid Rykhus, David Primožič odličen četrti, Lavtarju še dve srebrni kolajni.

Zadnji dan svetovnega prvenstva v telemarku, ki poteka v avstrijskem Kreischbergu je slovenski reprezentanci prinesel veliko uspeha. David Primožič je tekmo končal na sicer nehvaležnem četrtem mestu, kar pa je vseeno vrhunska uvrstitev. "Četrto mesto je seveda odličen rezultat ampak moram priznati, da sem po šestih letih ponovno potočil kakšno solz, tokrat zato, ker sem bil zelo blizu medalji. Je pa to četrto mesto dokaz, da še vedno znam biti hiter ter, da sem z dobro vožnjo zelo konkurenčen samemu svetovnemu vrhu. Sedaj gremo v Španijo, kjer bom poskušal poseči po še kakšnem vrhunskem rezultatu."

Odlično je znova nastopil Jan Lavtar, ki je v mladinski kategoriji ponovno dosegel drugo mesto. Prav tako pa je dosegel drugo mesto v seštevku vseh treh disciplin(kombinacija)."Še vedno ne dojemam kaj sem dosegel. Verjetno bom potreboval kar nekaj časa, da dojamem kaj se je tu zgodilo. Sedaj gremo v Španijo kjer bom s sproščenim vožnjam poskušal nanizati nove uspehe« je po tekmi povedal mladi up slovenskega telemarka. Sergej Primožič je tekmo končal na 30. mestu" Žal sem v prvem teku naredil napako, ki me je stala dobre štartne številke v drugem teku. S tem pa je dobra uvrstitev splavala po vodi. "Luka Pintar z le 51. mestom seveda ni bil zadovoljen« Tekmo sem izgubil že v prvem teku, kjer nikakor nisem našel pravega občutka, v drugi vožnji sem napadel na vso moč ampak s toliko napakami enostavno ne morem biti višje. Kar malo sem razočaran s tem rezultati na prvenstvu, ker vem da sem sposoben veliko več, in to bom poizkušal dokazati že v torek in sredo v Španiji. Še enkrat hvala vsem navijačem, ki so tudi v Avstrijo prišli v velikem številu. Tine Kolenc je zadnjo tekmo zaključil na 57. mestu" Na žalost to niso rezultati katere sem pričakoval in jasno je da s tem nisem zadovoljen. Upam, da bo v Španiji drugače.« Matija Liška pa je tekmo zaključil kot 64.

Slovenska reprezentanca se že danes ponoči odpravlja v Španijo kjer bosta v torek in sredo na sporedu veleslalom in sprint za svetovni pokal.

Tine Kolenc


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply