PRESIDENT FETCH

danski rock’n’roll norci

Če rečemo, da so President Fetch institucija Danskega punkrcka je to celo premalo. Letos fantje iz Kopenhagha praznujejo dvajseto obletnico s svojim tretjim albumom "Cruel Beats…Gently Slumbering", prvim po štirinajstih letih. In še nikoli niso zveneli bolj vitalno in sveže kot sedaj, ko pometajo s konkurenco na evropskih odrih.

Veliko mladih, ki jih še nikoli ni videlo v živo, je bilo presenečenih leta 2006 na Gutter Island Festivalu, kjer so President Fetch vsem pokazali kdos so gospodarji danskega punkrocka. Lahko bi rekli, da je skupina v tretjem, glasbeno zrelem obdobju, z divjakom in Molle-om na vokalih. Fantje se starajo kot dobro vino in kljub starosti se včasih zdi, da imajo več energije kot osemnajstletni hardkorovci.

Ne vem ali so prodali svojo dušo hudiču, ampak trinajst komadov na "Cruel Beats…Gently Slumbering" perfektno zajema njihovo legendarno energijo iz nastopov v živo. Za album bi lahko rekli, da je kombinacija treh najboljših albumov vseh časov; "Feel The Darkness" (Poison Idea), "Let There Be Rock" (AC/DC) in Turbonegro’s "Ass Cobra". Hardcore/punkrock, rock’n’roll in hardrock, vse združeno v zvočni gobasti oblak napoljnen z srci, črevesjem, jajci in odnosom, ki lahko pride samo iz izoblikovanja in perfektiziranja svoje obrti skozi desetletja težkega rocn’n’rolla. Evo ga! Danski rock album leta 2007 – "Cruel Beats…Gently Slumbering" imate sedaj priložnost slišati tudi v slovenskih dvoranah.

President Fetch bodo:

v četrtek, 8. maja v Channel Zero v Ljubljani,
– v petek, 9. maja
v MKNŽ v Ilirski Bistrici
v soboto, 10. maj v Musicafe v Celju

Če rečemo, da so President Fetch institucija Danskega punkrcka je to celo premalo. Letos fantje iz Kopenhagha praznujejo dvajseto obletnico s svojim tretjim albumom “Cruel Beats…Gently Slumbering”, prvim po štirinajstih letih. In še nikoli niso zveneli bolj vitalno in sveže kot sedaj, ko pometajo s konkurenco na evropskih odrih.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply