Premikanje meja na Nissan Tram Face Squaw Valley

S tretjo fazo Freeride World Toura so vodilni tekmovalci skušali pustiti večji vtis na znanem Tram Face-u v Squaw Valleyu v ZDA, na katerem uradno še ni bilo nobenega tekmovanja.

Tram Face je področje, na katerem je striktno prepovedano smučanje ali boardanje. Odprli so ga samo za tekmovanje Freeride World Toura. Njegovo strmo pobočje, nikoli še presmučana prostranstva in perfekten pogled na Squaw Valley, že dolgo burijo freeride smučarje v okolici in širom sveta. Kar nekaj najboljših rajderjev, ki prihajajo iz Squaw Valleyja ( Jeremy Jones, J.T. Holmes, Tim Dutton, Cody Townsend, Elyse Saugstad, Will Brommelsiek ) se je udeležilo tekme. Letos so pogoji odlični, tekmovalce so pričakale velike količine snega v kalifornijskem smučarskem središču.

Pred tekmo smo postavili par vprašanj, kako se jim zdi da bodo med prvimi presmučali Tram Face.

JT Holmes, smučar, lokalec iz Squaw Valleya, deseti na lestici Freeride World Toura pravi, da se veseli, da bo lahko videl, kako se bodo prvič spustili po Tram Face-u. “Event ima potencial, da postane ultimativen show za gledalce. Tram Face je zame kot prepovedan sadež, in res se veseli da ga okusim. ”
 
Julien Lopez, zmagovalec ruske Nissan Adventure tekme in drugo uvrščeni smučar na lestvici Freeride World Toura pravi, da je že smučal v Squaw Valleyju in da je že videl Tram Face. “ Res je noro pobočje. Sigurno bo to super event, saj na tem pobočju še nihče ni smučal. Za vse bo prvič. Čeprav sem trenutno drugi na lestvici, upam na čimboljši rezultat, mogoče celo stopničke.”

Aline Bock, vodilna snowboarderka na lestvici Freeride World Toura pravi, da je ponosna, da bo lahko bordala po pobočju, kjer je drugače prepovedano. “ Tram Face izgleda zanimivo, z zelo strmim pobočjem, lepimi jumpi in veliko možnostmi, kjer lahko pokažemo svoje tehnične sposobnosti. Mislim, da bomo prikazali super show. To, da vodim na lestvici mi daje veliko samozavesti, res sem vesela zmage v Fieberbunnu, zavedam pa se, da se lahko sreča hitro zamenja, zato se osredotočim na event in dajem vse od sebe.”

Trije od štirih zmagovalcev tokratne etape (Windstedt, de Le Rue, Paaso) so dosegli dovolj točk da se premaknejo na vrh lestvice Freeride World Tour 2010. Največji dosežek dneva je bila lokalna smučarka Jaclyn Paaso, ki je izkorsitila skok čez veliko skalo na dnu stene, bila je tudi hitrejša in skakala je višje, kot katerikoli moški na tekmi.

Ski:
Moški
1- Henrik Windstedt (SWE)
2- Aurélien Ducroz (FRA)
3- Reine Barkered (SWE)

Ženske
1- Jaclyn Paaso (USA)
2- Ane Enderud (NOR)
3- Ingrid Backstrom (USA)

Snowboard:
Moški
1- Xavier de Le Rue (FRA)
2- Matt Annetts (USA)
3- Ryland Bell (USA)

Ženske:
1- Shannan Yates (USA)
2- Aline Bock (GER)
3- Susan Mol (USA)

15-letnico Nissan Xtreme by Swatch bodo zabeležili v Verbierju, kjer se bo 20.marca odvijala finalna tekma Freeride World Toura. Od svoje ustanovitve v letu 1996 naprej, velja Verbier Xtreme za enega najprestižnejših dogodkov v freeride sceni. 15 let freeride strasti ter 15 let velikih športnih prireditev na najvišjem nivoju se bo slavilo na velikem finalu Freeride World Toura 2010. Ob tej obletnici so organizatorji na tekmovanje povabili vseh 15 zmagovalcev preteklih tekmovanj.  Elita freeride tekmovalcev bo zbrana na kupu in se bo soočila z mističnimi pobočji znane Bec des Rosses. Nissan kot glavni sponzor letošnjega Freeride World Toura bo nagradil moške zmagovalce z glavno nagrado – avtom Nissan Qashqai.

Freeride World Tour je bila ustanovljena leta 2008 ob navdušenju svetovne elite freeride tekmovalcev – smučarjev in snowboarderjev. Ekipe potujejo okoli sveta in tekmujejo na najbolj ekstremnih pobočjih. Zahvaljujoč dobremu delu organizatorjev Freeride World Toura, je tekmovanje pridobilo na imenu. Poseben poudarek dajejo na varnost, obliko in ocenjevanje tekmovanj. Med svoj program so uvrstili tudi neodvisna kvalifikacijska freeride world tekmovanja.

Tram Face je področje, na katerem je striktno prepovedano smučanje. Odprli so ga samo za tekmovanje Freeride World Toura. Njegovo strmo pobočje, prepovedano smučanje in perfekten pogled na Squaw Valley, že dolgo burijo freeride smučarje v okolici in širom sveta. Kar nekaj najboljših rajderjev prihaja iz Squaw Valleyja se je udeležilo tekme. Letos so pogoji odlični, tekmovalce so pričakale velike količine snega v kalifornijskem smučarskem središču.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply