predvajanje filmov @ Atelje Clobbu v Škofji Loki

študentje AGRFT-ja

V okviru filmsko literarnih večerov, ki so jih poimenovali Filmolita, v Atelje Clobbu v Škofji Loki (Mestni trg 20) bodo v torek 15. aprila ob 20h gostili fotografa Janeza Bogataja.

14 dni kasneje, v torek, 29. aprila pa bodo predvajali 3 filme, ki so jih ustvarili študentje AGRFT-ja.

Umetnik, Janez Bogataj je rojen leta 1961, s fotografijo pa se je začel ukvarjati leta 1975 pod vodstvom Vlastje Simončiča kot član fotokluba v Gorenji vasi. Svoje fotografije je v burnih osemdesetih objavljal v tedniku Mladina, kjer je pokrival predvsem koncerte, med njimi slavni Novi Rock festival v Križankah. Od 1979 do 1988 je sodeloval na več kot tristotih razstavah doma in v tujini ter prejel okoli petdeset nagrad.

Leta 1981 je prejel zlato ptico za dosežke v fotografiji. Konec leta 2004 je izdal fotomonografijo Pastorala, opremljeno s citati iz svetovne književnosti. 40 njegovih fotografij je uvrščenih tudi v zbirko Bibliotheque Nationale. Njegov zadnji projekt je bila razstava fotografij slovenskih pisateljev v Cankarjevem domu letošnjega februarja in marca.

V okviru filmsko literarnih večerov, ki smo jih poimenovali Filmolita, v Atelje Clobbu v Škofji Loki (Mestni trg 20) bomo v torek 15. aprila ob 20h gostili fotografa Janeza Bogataja. 14 dni kasneje, v torek, 29. aprila pa bomo predvajali 3 filme, ki so jih ustvarili študntje AGRFT-ja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply