Poznate kakšnega prostovoljca ali prostovoljko?

Mladinski svet Slovenije bo letos že devetič zapored izbiral najboljše prostovoljke, prostovoljce in prostovoljske projekte za preteklo leto. Do 8. aprila 2011 bodo zbirali prijave posameznikov ali skupin, vladnih ali nevladnih institucij, ki menijo, da so se njihove prostovoljke oz. prostovoljci v letu 2010 še posebej izkazali.
 
Kot v prejšnjih letih bodo podelili nazive Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih skupinah ter Naj prostovoljski projekt. Poleg tega pa nameravajo podeliti tudi naziv Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt, s čimer želijo dati poudarek področju mladine, saj med prijavami vsako leto najbolj pogrešamo prijave mladinskih organizacij in organizacij za mlade.
 
Natečaj je namenjem vsem prijaviteljem (institucijam in posameznikom), prostovoljkam in prostovoljcem vseh starosti ter vsem vrstam prostovoljstva.

Častni pokrovitelj natečaja tudi letos ostaja predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.
 
Pridobitev Naj naziva pa naj ne bi bil edini motiv za prijavo v natečaj, saj je osnovni namen le-tega promovirati prostovoljstvo. Z natečajem skušajo pomagati drugim organizacijam in posameznikom pohvaliti delo njihovih prostovoljcev. Vse potencialne prijavitelje so zato pozvali, da v natečaj prijavijo tiste prostovoljce ali projekte, ki so bili pri njih oz. v okviru njihovih aktivnosti najboljši. O natečaju so neposredno že obvestili ok. 2000 institucij.
 
Med prijavljenimi bo najboljše posameznike in projekte izbrala strokovna komisija, sestavljena iz predstavnic oz. predstavnikov Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve, Urada RS za mladino, Fakultete za socialno delo, Slovenske filantropije, Društva Mladinski ceh in Mladinskega sveta Slovenije.
 
Zaključek natečaja bo najverjetneje 21. junija. Na prireditvi bodo podelili Naj nazive in priznanja, povabljeni bodo vsi prijavljeni in prijavitelji.

Mladinski svet Slovenije bo letos že devetič zapored izbiral najboljše prostovoljke, prostovoljce in prostovoljske projekte za preteklo leto. Do 8. aprila 2011 bodo zbirali prijave posameznikov ali skupin, vladnih ali nevladnih institucij, ki menijo, da so se njihove prostovoljke oz. prostovoljci v letu 2010 še posebej izkazali. Kot v prejšnjih letih bodo podelili nazive Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih skupinah ter Naj prostovoljski projekt. Poleg tega pa nameravajo podeliti tudi naziv Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt, s čimer želijo dati poudarek področju mladine, saj med prijavami vsako leto najbolj pogrešamo prijave mladinskih organizacij in organizacij za mlade.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply