Ponesrečene tetovaže

Arhivski članek (2001-06; st 40-41)

Dragi otroci in tudi tisti, ki mislite, da to niste. Kaj in kdaj, komu kaj prihaja – to sedaj ni pomembno. Prihaja pa nekaj, kar prihaja vsem.

Folk, prihaja poletje in to pomeni, da bomo nekateri pokazali mišice, drugi špeh. V vsakem primeru, slekli se bomo. Nekateri bomo poleg mišic in špeha pokazali tudi tetovaže – velike, male, lepe in na žalost tudi grde. Človek se vpraša: Zakaj se da kdo zdaj, ko je tatuiranje na tako visokem umetniškem nivoju, še vedno tetovirati Ijudem, ki za to niso usposobljeni? Odgovorov je lahko veliko. Vsak profesionalni tattoo artist jih posluša vsak dan. Tudi jaz in moj brat John.

Veliko je takih, ki pravijo, da so jim obljubili, da bo šla tetovaža stran, oziroma ven iz kože. Za take imam novico: Tetovaža ne bo šla ven iz kože in tudi nikamor stran. Po domače povedano, nategnili so vas! Ha,ha.
Naj vam nekaj pojasnim: namen tetoviranja je okrasitev telesa z risbami v koži, ja, v koži, ne pod kožo ali na koži. In kar je vtetovirano v kožo, bo tam tudi ostalo. Če je tetovažo naredil dober umetnik, ki obvlada tetoviranje, potem ni problema, ker se človek lepih stvari zlahka navadi.

Problem pa se pojavi, če te nategnejo in se ti poleg tega, da ti naredijo grdo tetovažo, še zlažejo, da bo čudežno izginila čez dve, tri ali več let. To je odvisno (verjetno) od tega, koliko plačaš. Kakorkoli že, prizadeti iščejo rešitev in ena izmed rešitev je prekrivanje grde tetovaže z novo, lepšo. To je ponavadi naboljša rešitev. Seveda pa Ijudje poskušajo reševati grde tetovaže tudi na druge načine, ki se ponavadi končajo kot še večji zmazek ali z brazgotino, najverjetneje pa z obojim skupaj.
Zato bi rad poudaril, da je prekrivanje grde tetovaže z novo, lepšo, zahtevan poseg, ki ga je sposoben opraviti le zelo dobro usposobljen tattoo artist. Takih pri nas ni veliko.

Veliko pa je takih, ki za tetoviranje niso sposobni, pa kljub temu vedno najdejo nove žrtve, na tak ali drugačen način. Nekateri z obljubami o fantastičnem izginjanju tetovaž. Zaenkrat toliko. Se vidimo v naslednji številki ali pa kje drugje.
Do takrat pa pazite, da vas ne nategnejo!

Robert


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply