POLETJE V ŠKOLJKI @ Kongresni Trg

Letna plesna produkcija Plesne šole Kazina ob 16.30

Letošnje leto so se odločili, da rezultate njihovega dela pokažejo na odru pred njihovim domovanjem, palačo Kazina na Kongresnem trgu. Navadno izza zidov te lepotice Ljubljančani slišijo le glasnejšo glasbo in zdaj že vedo, da tu domujemo plesalci.

Vidijo jih navadno na kateri televizijski razvedrilni oddaji, a je to le mali košček mozaika, ki ga skupaj sestavljajo pedagogi in mnogi plesalci. Ob tej glasbi in pod strokovnim vodstvom plesnih pedagogov osvajajo ritmične prvine, osnovne plesne korake, gradijo socialne vezi, se učijo bontona ali pa trenirajo že tehnično težje plesne elemente, s katerimi navdušujejo tudi sodnike doma in po svetu. V športno tekmovalnem duhu se gradijo v odgovorne in težavam kos mlade odrasle, odgovorni starejši odrasli pa v teh dvoranah preživljajo svoje proste urice in s plesom potešijo svojo družabnost.

Pod soncem in zvezdami bodo prikazali in postavili na ogled njihovo delo, ki ga zvesto, zavzeto in uspešno počnejo že vrsto let. Na odru se bodo pridružili tako aktualni državni, evropski in svetovni prvaki, kot tudi najmlajši, ki se ob plesni glasbi učijo ritmičnih osnov in osnovnih plesnih korakov. Pokazali bodo kaj je ples, s plesno pravljico pa tudi, kako lahko ples izobražuje.

V večernem delu z naslovom Ljubljana, plešem in diham s tabo! bodo priča zares odličnem plesnem kolažu!  Kazince bodo s plesnimi nastopi počastili plesni prijatelji.

Poleg izbora najlepših točk plesalcev Kazine, napovedujejo nastope Swing plesalcev, ki so pred nekaj leti zarolali plesno sceno v Sloveniji, še posebno v Ljubljani – Sajles & His Swing Kids, Vintage, Sweetswing; Mlada solista ljubljanskega baleta, ki sta postala vzor mnogim mladim – Ana Klašnja in Lukas Zuschlag; Najboljši športni plesni pari Plesnega kluba Fredi, ki so še pred nekaj dnevi bili uspešne plesne bitke na največjem športnem plesnem festivalu na svetu; Virtuoze argentinskega tanga – Tango.si; Sosede in souporabnike dvoran v palači Kazina, ki prav tako izjemno uspešno po vsem svetu nosijo ime Slovenija – Akademsko folklorna skupina France Marolt; Sodobni ples bo predstavil Igor Sviderski; Odlične soborce iz tekmovanj v hip hopu, hip hop formacijo Plesnega kluba Bolero ter nabrite , hitre in akrobatske plesalce rock’n’rolla iz Plesnega mesta.

PROGRAM

16.30 Pingvinček in goska – plesna pravljica za cicibane in mlajše osnovnošolce. Plešejo svetovni mladinski prvaki Kazine.
Scenarij in koreografija: Mitja Popovski in Mojca Uršič

17:00 Čarobna hiša – plesni nastop mlajših skupin Kazine. Scenarij in vodenje – Danijel Mišon

18:15 Plesno popotovanje – plesni nastopi starejših skupin Kazine. Scenarij in vodenje: Dario Šegovič, Miha Matevžič, Ada Kogovšek. Z nami bo tudi Manca Špik.

20:00 Ljubljana, plešem in diham s tabo! – festival plesalcev Kazine in gostov prijateljev:
swing: Sajles&His Swing Kids, Vintage, Sweetswing
tango argentino: Tango Slovenija
latinsko ameriški in standardni plesi: Plesni center Fredi in najboljši plesni pari
rock’n’roll: Plesno mesto in najboljši pari rock n rolla
balet: Ana Klašnja in Lucas Zuschlag v odlomku iz baleta Pepelka
sodobni ples: Igor sviderski
hip hop: Bolero, članska formacija, aktualni svetovni prvaki
folklora: dolenjski plesi AFS France Marolt

Kazina: Mi se ne damo – hip hop članska formacija,
Yojrice – Petra Zupančič in Klara Lainšček,
Pionirska show formacija Kazine,
Tristeza – Petra Zupančič,
Caribe-step trio,
Klovni – Hip hop članska skupina Kazine,
You rock my world – Plesna skupina Kazina,
Moderni časi – mladinska show formacija Kazine. Z njimi bo Trkaj z letošnjo plesno himno.
Scenarij in vodenje: Željko Božič

Letošnje leto so se odločili, da rezultate njihovega dela pokažejo na odru pred njihovim domovanjem, palačo Kazina na Kongresnem trgu. Navadno izza zidov te lepotice Ljubljančani slišijo le glasnejšo glasbo in zdaj že vedo, da tu domujemo plesalci.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply