PO VISOKE UVRSTITVE V ARDENSKI HRAM GORSKEGA KOLESARSTVA

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu – Houffalize, Belgija

Druga postaja svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je belgijski Houffalize, ki gosti dirke v olimpijskem krosu že od leta 1990, lani pa so v program vključili še atraktivni 4kros. Zato na pot skupna odprava ekip MBK Orbea in Unior Tools Team s skupaj štirimi tekmovalci.

Majhno mestece Houffalize je v svetu gorskega kolesarstva zapisano z zlatimi črkami, saj so v dvajsetih letih gostili že 18 dirk za svetovni pokal, kar je rekord med vsemi organizatorji. V Ardene se letos odpravljata tudi obe slovenski UCI MTB ekipi, ki bosta nastopili v obeh disciplinah na programu – v olimpijskem krosu in 4krosu.

Tanja Žakelj in Nina Homovec (obe MBK Orbea) sta se komaj vrnile iz prve dirke svetovnega pokala v Veliki Britaniji, danes pa že nastopili na dirki domačega pokala v Žeribljah pri Postojni in osvojili prvi dve mesti. V nedeljo bosta imeli obe boljši štartni položaj kot na prvi dirki olimpijskega krosa in lahko računata na boljše rezultate.

V 4krosu bosta čast naše države branila Neža Knez in Žiga Knez (oba Unior Tools Team), ki se bosta mogla najprej prebiti skozi sito kvalifikacij, kar bi moralo obema zlahka uspeti. Oba Kneza, ki zanimivo nista v sorodu, bosta nato ciljala na preboj v nadaljevanje finala. V finalu nastopi 64 najhitrejših moških in 16 deklet iz kvalifikacij, nato pa se po štirje naenkrat borijo za napredovanje v naslednji krog, iz vsake skupine nadaljujejta po dva.

Belgijski organizatorji so na zanimiv način združili vzdržljivostno dirko z atraktivnim 4krosom na izločevanje, svoje pa bodo dodali še navijači, ki vedno znova preplavijo to malo mestece.

Petek, 30. april
18:30 4kros (4X) – kvalifikacije

Sobota, 1. maj

14:30 Olimpijski kros (XCO) – dirka mladink in mladincev
20:30 4kros (4X) – finale

Nedelja, 2. maj
10:45 Olimpijski kros (XCO) – ženska dirka
14:30 Olimpijski kros (XCO) – moška dirka

Druga postaja svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je belgijski Houffalize, ki gosti dirke v olimpijskem krosu že od leta 1990, lani pa so v program vključili še atraktivni 4kros. Zato na pot skupna odprava ekip MBK Orbea in Unior Tools Team s skupaj štirimi tekmovalci. Majhno mestece Houffalize je v svetu gorskega kolesarstva zapisano z zlatimi črkami, saj so v dvajsetih letih gostili že 18 dirk za svetovni pokal, kar je rekord med vsemi organizatorji. V Ardene se letos odpravljata tudi obe slovenski UCI MTB ekipi, ki bosta nastopili v obeh disciplinah na programu – v olimpijskem krosu in 4krosu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply