PHONES & after koncerta Coldcut s SEIJI-jem @ K4

NEDELJSKI MUSKELFIBER ZAGOTOVLJEN – ta vikend v Klubu K4 SMETNJAK

Ta vikend se nam obeta kar nekaj vrhunskih glasbenih poslastic – v petek, 3. oktobra, bo Smetnjakov akumulator v Klubu K4 zagnal superproducent PHONES aka Paul Epworth, ki bo za gramofone smuknil naravnost iz studia, kjer je pravkar zaključil klepanje tretjega albuma britanskih Bloc Party.

V soboto, 4. oktobra, pa se bomo najprej odpravili v Festivalno dvorano, kjer bomo doživeli "Jurneys by VJ’s" kultnega dvojca COLDCUT, in nato do jutra noreli na afterju v K4 s pionirjem brokenbeata SEIJI-jem.

Smetnjak tudi v novi sezoni tripa na vse, kar diši po shizofrenem elektru, mutant disku ali robot rocku. Sezono otvarjajo s superproducentom Paulom Epworthom, ki je odgovoren tudi za hudodelstva pod monikerjem Phones. Phones je producent, ki gre mimo hajpa, a izvirnost, raznolikost in dodelanost njegove elektro godbe so več kot dovolj, da le-ta odmeva po diskačih širom sveta. Pogled na seznam bandov, katerih komade je predelal za elektronska plesišča, spominja na poljubno lestvico s tedenskega indie korana NME: The Killers, Interpol, Editors, DFA 1979, New Young Pony Club, Muse, Goldfrapp, New Order, The Futureheads, Bloc Party ipd. Tuje mu niso niti predelave sintetičnih soborcev, kot so Black Strobe, The Black Ghosts in Simian Mobile Disco, lastno produkcijo pa izdaja pri francoski založbi Kitsuné, kjer je izšla tudi pošast od komada Sharpen The Knives. Za otvoritev Smetnjakove sezone Paul obljublja še neizdan material producentskih kolegov, kot so Soulwax, A-Trak in MSTRKRFT, kakor tudi kopico lastnih bootlegov.

Vstop: do 23h 7 EUR / letak, študent 8 EUR / ostali 10 EUR.

Po sobotnem koncertu Coldcut (info na mental-candy.com) pa vabljeni še na lomljenje na afterju v K4 ob 23. uri, kjer bo za zagotovljeni nedeljski muskelfiber kakovostno poskrbel pionir brokenbeata SEIJI. Seiji je član kultnega londonskega produkcijsko / didžejevsko / glasbeniškega kolektiva Bugz in the Attic, ki je na začetku novega tisočletja definiral zvrst brokenbeata. S produkcijo se je začel ukvarjati nekje na sredini 90. let in že leta 1996 izdal eksperimentalni d’n’b komad “Northern Exposure” pri založbi Reinforced, ki jo vodi tandem 4Hero. Sodelovanje se je kasneje nadaljevalo in Seiji je pri Reinforced izdal tudi album Just Another Number. V istem času so njegovi house komadi zbudili zanimanje pri Philu Asherju in tako je počasi začela nastajati ekipa BITA. Naslednja leta je Seiji dodobra izpilil produkcijo raznih zvrsti, od mehkejšega housa (projekt Homecookin’) do povsem eksperimentalnega brokena. Uveljavil se je kot izjemen remikser in tako že leta 1996 predelal material starošolcev Art of Noise za njihov projekt remiksov The Drum ‘n’ Bass Collection.

Leta 2002 je Seiji izdal eno največji himen brokenbeata, žanra, ki je bil ravno takrat na udaru, z naslovom Loose Lips. Remiksal je imena, kot so Basement Jaxx, Quantic, 4Hero, Amy Winehouse in Erykah Badu, lani izdal DJ Toolse pri prepoznavni berlinski založbi Sonar Kollektiv (Jazzanova), njegova najnovejša trofeja pa je produkcija dela zadnjega albuma Roisin Murphy (na primer naslovni komad Overpowered).

Vstop: letak, študent 9 EUR / ostali 12 EUR. Vstopnico za after lahko kupite tudi v predprodaji skupaj s karto za Coldcut – cena vstopnice za koncert in after skupaj je 23 EUR. Na dan dogodka nakup te vrste vstopnice ni mogoč.

Predprodaja poteka na vseh prodajnih mestih Eventima (www.eventim.si).

Ta vikend se nam obeta kar nekaj vrhunskih glasbenih poslastic – v petek, 3. oktobra, bo Smetnjakov akumulator v Klubu K4 zagnal superproducent PHONES aka Paul Epworth, ki bo za gramofone smuknil naravnost iz studia, kjer je pravkar zaključil klepanje tretjega albuma britanskih Bloc Party.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply