PENNYWISE, STRIKE ANYWHERE, A WILHELM SCREAM

Legendarni kalifornijski punk rock kvartet prvič na klubskem odru v Slovenij, 10 let po njihovem nastopu na Warped Tour-u v Ljubljanii! Sedaj z vokalistom skupine Ignite, Zolijem Teglasom! Sago bodo dopolnili politično korektni STRIKE ANYWHERE in A WILHELM SCREAM!

PENNYWISE
Kalifornijski pozitivno naspidirani punkrokerji so se pognali v svet davnega leta 88, poimenovani po pošastnem klovnu iz novele Stephene Kinga. Leta 1991 so podpisali z založbo Epitaph, ki jo ima v lasti Bad Religion kitarist Brett Gurewitz in izdali istoimenski prvenec. Po drugi izdaji "Unknown Road" sta sledila prelomna albuma, "About Time" in "Full Circle", ki sta ponudila kultne komade, kot so Peaceful Day, Same old story, Fight Till you die, Final Day, Running out of time… Obdobje med albumi je močno zaznamovala smrt basista Jasona Thirska, kateremu je posvečen eden najbolj prepoznavnih Pennywise komadov "Bro Hym". Bend je skozi čas, kljub snubitvam velikih založb, ostal zvest svoji surovi punkrock doktrini in se zakoreninil v punkrocku, kot ena glavnih gonilnih sil. Dvema zgodovinskima izdajama je 1999 uspešno sledila "Straight ahead" in live album. Bend je do danes nanizal 9 studijskih izdaj, ki se stilsko ne razlikujejo velko, saj je bend skozi dve desetletji ohranil svoj prepoznavni surovo drveči stil znotraj punk okvirjev.

STRIKE ANYWHERE
Bend se je skozi strmo vzpenjajočo desetletno kariero proslavil na vseh kontinentih in ob štirih albumskih izdajah pridobil širok krog privžencev, hkrati pa z ostro politično držo pridobil kultni status na alternativni sceni. Namesto kalifornijskega spoliranega zvoka fantje prisegajo na "razštelan" drveči melodični HC recept, značilen za vzhodno obalo ZDA. Žanrsko bi jih lahko povezali z Bouncing Souls, Shelter, Beatsteaks, Satanic Surfers, Rise against…

A WILHELM SCREAM
Po številnih nastopih pri nas so že dodobra uveljavljen bend. Punkrock šus v skozi ušesa poslušalca, ki pričakuje precej več kot pa srednješolske punk balade!

Legendarni Kaliforniski punk rock kvartet prvič na klubskem odru v Slovenij, 10 let po njihovem nastopu na Warped Tour-u v Ljubljanii! Sedaj z vokalistom skupine Ignite, Zolijem Teglasom!Sago bodo dopolnili politično korektni STRIKE ANYWHERE in A WILHELM SCREAM!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply