PEKART 2010

Dvorišče Pekarne, Maribor

Pekart je festival mladih, še neuveljavljenih kreativcev, ki se ne strinjajo z mašinerijo prevladujočega kuratorskega monopola, saj le-ta, v skladu z lastnim (ne)vedenjem, kreira umetniško elito, ki po vsej verjetnosti to ni.

Na festivalu lahko vsak dan od 11.00h dalje pričakujemo alternativo umetniški eliti v obliki video performansov, ki se bodo kreirali v simbiozi z glasbo, slikarstva z različnimi tehnikami na različne podlage, kiparstva iz različnih materialov, risarstva, fotografije, ilustratorstva, grafitarstva, street arta, zanimivega performansa za raziskovanje socialno-psiholoških pojavov, abstraktnega slikarstva, kovanja železa, body arta in konceptualne umetnosti. Vse skupaj bo nastajalo sproti, glede na trenutno inspiracijo več kot 20 prijavljenih mladih umetnikov. V petek in soboto zvečer vabimo na ogled  performansa in gledališke predstave. V gledališki predstavi z naslovom »Štiri« bomo lahko spremljali potovanje pravljičnega bitja, ki se rodi v stvarnem svetu. V svojem potovanju opazuje spreminjajoče se okolje, ki ga vedno znova spravlja v zapletene situacije. Doživlja vsakovrstne dogodivščine in s tem prihaja vse bližje spoznanju, da svoje usode ne kreira sam.

Dvorišče Pekarne vabi na ustvarjanje, ogled umetnosti v nastajanju in na predstavitev ustvarjenega. Vabijo na ogled umetnosti v nastajanju vsak dan festivala od 11.00h dalje, zaključna predstavitev ustvarjenega pa bo zadnji dan festivala, v nedeljo 29.8.2010 ob 19.00h.
 
Organizator: Kulturno društvo mladinski center IndiJanez

Pekart je festival mladih, še neuveljavljenih kreativcev, ki se ne strinjajo z mašinerijo prevladujočega kuratorskega monopola, saj le-ta, v skladu z lastnim (ne)vedenjem, kreira umetniško elito, ki po vsej verjetnosti to ni. Zato lahko na festivalu vsak dan od 11.00h dalje pričakujemo alternativo umetniški eliti v obliki video performansov, ki se bodo kreirali v simbiozi z glasbo, slikarstva z različnimi tehnikami na različne podlage, kiparstva iz različnih materialov, risarstva, fotografije, ilustratorstva, grafitarstva, street arta, zanimivega performansa za raziskovanje socialno-psiholoških pojavov, abstraktnega slikarstva, kovanja železa, body arta in konceptualne umetnosti.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply