Pekarna najavlja

Vprašujemo: ali je samoumevno, da akter, ki je financiran iz javnih sredstev in kot program v javnem interesu ter spada v resor podžupan(stv)a za družbene dejavnosti, za menjavo na tej funkciji izve iz medijev in ne s strani mestne uprave? Ali je samoumevno, da se debata o kandidatu izvede le na nivoju mestnega sveta, tj. aktualnih političnih razmerij (beri: dnevne politike) in se za mnenje ne vpraša tiste, ki bomo od kulturne politike novega podžupana neposredno odvisni? Ali je torej samoumevno, da podžupan postane nekdo, o katerem ne vemo nič, niti tega ne, kaj so njegove preference, ideje, smotri…?
(Več o mali šoli civilnega dialoga ali nič nam ne sme biti samoumevno na
www.pekarna.org)

DANES@19h / šOLA POLITIČNE PISMENOSTI / Gustaf / prost vstop
"O legalnosti in legitimnosti", predavanje in pogovor. Mentor/predavatelj: Branko Gerlic
_V sodelovanju z Zofijinimi ljubimci

— NAPOVEDUJEMO —

PET/8.5.@21.30h/ JANI KOVACIC, GIFTNA KRF / Gustaf / vstopnina
… Dan pred dnevom zmage, vsak dan! Jani Kovacic in Giftna Krf – elektro naveza prleskega kantavtorja Tadeja Vesenjaka s c(lanoma Dezurnih Krivcev. Da bodo zmage primerno uglasbljene in vsakodnevne!

PET/8.5.@21.30/ SolarPulseMusic: JENIFEREVER / Satchmo / vstopnina
Po odlicnem koncertu v Gustafu leta 2007 se Svedi JENIFEREVER vracajo na mariborske odre – tokrat v Satchmo in s svezim albumom Spring Tides.
Cetverica igra ambientalni indie eksperimentalni post -rock; umirjeno in melodicno glasbo z zasanjanim vokalom. Svedski odgovor na Sigur Ros in The Appleseed cast.

SOB/9.5.@22.00/ SolarPulseMusic: LES TRUCS / Gustaf / vstopnina
Kaj reci o odbitku te muzikalicne vrste? Preskocimo intelektualiziranje in priznajmo, da si urednik tega napovednika grize prste na nogi, ker ne bo doživel te kombinacije trash elektronike, hardcore beatov in norcavega vokala. Smo se za to borili? Smo, zmeraj. In zato bomo obelezili DAN ZMAGE z osvobajojoco zvocno platformo. Ne hlapci tehnologij in pripadajocega fetisizma, temvec uporniki proti tehno-logosu in pripadajoci anemicnosti. Poslastica!

SOB/9.5.@23.30/ SOUNDS OF MATERIAL TOUCH / Gustaf / vstopnina
Minimal techno / brejkbit vecer. DJji: Material Touch aka A.M. & Michael R. (Slo), The Koncept (Slo), Vasia (Slo).

SRE/13.5.@19h / SOLA POLITICNE PISMENOSTI / Gustaf / prost vstop
Predavanje in pogovor na temo »RESNICA IN MITI O IZRAELSKO-PALESTINSKEM KONFLIKTU« in projekcija filma Iron Wall. Predava: Ales Kustec
_V sodelovanju z Zofijinimi ljubimci

Gregor Kosi

Vprašujemo: ali je samoumevno, da akter, ki je financiran iz javnih sredstev in kot program v javnem interesu ter spada v resor podžupan(stv)a za družbene dejavnosti, za menjavo na tej funkciji izve iz medijev in ne s strani mestne uprave? Ali je samoumevno, da se debata o kandidatu izvede le na nivoju mestnega sveta, tj. aktualnih političnih razmerij (beri: dnevne politike) in se za mnenje ne vpraša tiste, ki bomo od kulturne politike novega podžupana neposredno odvisni? Ali je torej samoumevno, da podžupan postane nekdo, o katerem ne vemo nič, niti tega ne, kaj so njegove preference, ideje, smotri…? (Več o mali šoli civilnega dialoga ali nič nam ne sme biti samoumevno na www.pekarna.org)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply