Patti Smith na festivalu Exit!

"Katera ženska si ne bi želela, da jo imenujejo Botra punka? Ko sem bila mlajša, so me sicer imenovali Kraljica punka, zdaj pa sem že malce stara in sem zato botra,“ je pred kratkim Smithova komentirala enega od nazivov, ki so ji jih dodelili nauglednejši svetovni kritiki. O umetnici, ki je bila leta 2007 sprejeta v Rock ’n’ Roll dvorano slavnih, je bil posnet dokumentaren film z naslovom Patti Smith: Dream Of Life, ki so ga lani prikazali na uglednih filmskih festivalih. Med drugim tudi na Sundanceu, kjer je osvojil eno od glavnih nagrad.

Leta 1975 je izšel Pattijin debitantski album Horses in sledili so številni koncerti. Njeni scenski nastopi so zelo energični in na enem od nastopov je leta 1977 padla z odra in si hudo poškodovala vrat. V času okrevanja se je posvetila pisanju četrte knjige poezije, ki je izšla istočasno kot četrti album Easter. Bruce Springsteen in Patti Smith sta takrat združila moči in izdala svetovni hit Because The Night.

Come back album Dream Of Life je izdala leta 1988. Na njem je tudi pesem People Have the Power, ki jo je 2004 Bruce Springsteen uporabil v Vote for Change seriji koncertov, za spremembo Busheve administracije.

Lani je Patti izdala album The Coral Sea, na katerem prebira poezijo iz istoimenske knjige, za glasbeno spremljavo pa je bil zadolžen Kevin Shields iz grupe My Bloody Valentine.

Od začetka vojne v Iraku, zaporih v Guantanamu in spopadov na Bližnjem vzhodu, se aktivno bori za človekove pravice in promovira ekologijo. Njeni številni koncerti in govori so bili navdih za številne glasbenike, kot so Morrisey, U2, Sonic Youth, Pearl Jam, Juliette Lewis…

Vstopnice za 10. Exit že v prodaji
Prodaja vstopnic za Exit 09, ki bo potekal od 9. do 12. julija 2009 v Novem Sadu se zaključi 4. julija 2009!

CENE VSTOPNIC!  
Promocijska cena v predprodaji
Predprodajna promocijska cena vstopnic v Sloveniji znaša 69 € za vse dni festivala. Redna prodajna cena vstopnic znaša 111 €. Svetujemo, da svojo vstopnico rezervirate pravočasno in privarčujete.

CENA KAMPA
Za nastanitev v kampu, za vse 4 dni festivala, boste odšteli 25 €.  

PRODAJNO MESTO  
Supra Travel (www.supratravel.si) je ekskluzivno prodajno mesto festivala EXIT v Sloveniji.

NAMESTITVE
Supra Travel (www.supratravel.si) vam poleg vstopnic za festival in opcij prevoza ponuja tudi največjo izbiro namestitev med festivalom Exit 09 po najugodnejših cenah. Izberite svojo namestitev v hostlu ali kakovostnem hotelu.
Več informacij na www.exitfest.org in www.supratravel.si .

Legendarna ameriška umetnica Patti Smith bo v nedeljo, 11. julija, nastopila na glavnem odru festivala Exit. Kultna newyorška pesnica velja za pionirko punka in eno od najbolj vplivnih žensk v zgodovini sodobne umetnosti.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply