Pasji dnevi – “Hundstage”

Ob 20.00, Kino Šiška, Ljubljana

Düsseldorfski koreograf Ben J. Riepe s svojim ansamblom po predstavi "Love, Death and Devil" predstavlja Pasje dneve "Hundstage", novo predstavo za sedem nastopajočih. Kaj ostane, ko se resničnost predstavi v vsej svoji artificielnosti? Ko cinična distanca do sveta izgubi svoj varovalni nasmeh?

Liki v melanholičnem iskanju tavajo po prizorih kaotičnega sveta. Tragična dejanskost se prekucne v ironijo, erotika razkrije svojo nasilnost. Resničnost stimulira samo sebe, ljubezen se konzumira v svoji navidezni nemožnosti.

Ben J. Riepe s svojim veseljem do stopnjevanja in preigravanja estetskih oblik ustvarja kompleksne postavitve, ki jih opredeljuje prezicen koreografski premislek o prostoru, času in gibanju, hkrati pa individualna improvizacijska ustvarjalnost nastopajočih. Študiral je ples in koreografijo na visoki šoli Folkwang v Essnu. Plesal je v ansamblu Neuer Tanz v Düsseldorfu, kot gostujoči plesalec pa tudi v ansamblu Pine Bausch, ki deluje v Tanztheatru iz Wuppertala. V času podiplomskega študija koreografije je bil opažen v javnosti s svojo prvo produkcijo. Poleg tega je tako v Nemčiji kot v tujini poučeval na plesnih tečajih in delavnicah.
Družba Ben J. Riepe, v kateri danes sodeluje trinajst ljudi, obstaja od leta 2004. Ben je jeseni 2007 v Kuala Lumpurju v imenu Goethe-Instituta kot mentor sodeloval pri sodobni plesni produkciji z malezijskimi umetniki. Leta 2009 so düsseldorfskemu koreografu dodelili triletno financiranje v okviru programa “Spitzenförderung des Landes NRW”. V prvi polovici leta 2009 je kot gostujoči koreograf zasnoval predstavo za Folkwang Tanzstudio in prejel nagrado “Förderpreis für junge Künstler des Landes NRW”.

Februarja 2010 je na nemški plesni platformi v Nürnbergu uspešno predstavil svojo stvaritev “Ljubezen | Smrt | Hudič – umetniško delo”

Koreografija / idejna zasnova: Ben J. Riepe
nastopajoči: Fa-Hsuan Chen, Deborah Gassmann, Hyun-Jin Kim, Simon Hartmann, Benjamin Kahn, Linda Nordström, Daniel Ernesto Müller Torres
glasba: Alex Alves Tolkmitt
kostumografija: Anna Kleihues
produkcijski vodja: Jan Riepe
produkcijski asistent: Maximilian Linsenmeier
producent: Ben J. Riepe
soproducenti: tanzhaus nrw, Düsseldorf, House of Artists Mousonturm, Frankfurt/Main, Station Zuid, Tilburg/NL.
podpora: Ministrski predsednik dežele NRW, mreža Nationale Performance Netz, katere sredstva zagotavlja Nemška federalna kulturna fundacija, Kunststiftung NRW, Kulturamt der Landeshauptstadt Düsseldorf, Kunst- und Kulturstiftung der Stadtsparkasse Düsseldorf.

Cena vstopnice:
16 EUR predprodaja
12,80 EUR dijaki, študentje, upokojenci
20 EUR na dan predstave

Dijaki, študentje, upokojenci imate možnost uveljavljanja 20 % popusta na eno vstopnico, kupljeno v predprodaji in samo na blagajni Kino Šiška. Število vstopnic s popustom je omejeno!

Düsseldorfski koreograf Ben J. Riepe s svojim ansamblom po predstavi "Love, Death and Devil" predstavlja Pasje dneve "Hundstage", novo predstavo za sedem nastopajočih. Kaj ostane, ko se resničnost predstavi v vsej svoji artificielnosti? Ko cinična distanca do sveta izgubi svoj varovalni nasmeh? Liki v melanholičnem iskanju tavajo po prizorih kaotičnega sveta. Tragična dejanskost se prekucne v ironijo, erotika razkrije svojo nasilnost. Resničnost stimulira samo sebe, ljubezen se konzumira v svoji navidezni nemožnosti. Ben J. Riepe s svojim veseljem do stopnjevanja in preigravanja estetskih oblik ustvarja kompleksne postavitve, ki jih opredeljuje prezicen koreografski premislek o prostoru, času in gibanju, hkrati pa individualna improvizacijska ustvarjalnost nastopajočih. Koreografija / idejna zasnova: Ben J. Riepe nastopajoči: Fa-Hsuan Chen, Deborah Gassmann, Hyun-Jin Kim, Simon Hartmann, Benjamin Kahn, Linda Nordström, Daniel Ernesto Müller Torres glasba: Alex Alves Tolkmitt kostumografija: Anna Kleihues produkcijski vodja: Jan Riepe produkcijski asistent: Maximilian Linsenmeier Producent: Ben J. Riepe, soproducenti: tanzhaus nrw, Düsseldorf, House of Artists Mousonturm, Frankfurt/Main, Station Zuid, Tilburg/NL. Podpora: Ministrski predsednik dežele NRW, mreža Nationale Performance Netz, katere sredstva zagotavlja Nemška federalna kulturna fundacija, Kunststiftung NRW, Kulturamt der Landeshauptstadt Düsseldorf, Kunst- und Kulturstiftung der Stadtsparkasse Düsseldorf. Ben J. Riepe je študiral ples in koreografijo na visoki šoli Folkwang v Essnu. Plesal je v ansamblu Neuer Tanz v Düsseldorfu, kot gostujoči plesalec pa tudi v ansamblu Pine Bausch, ki deluje v Tanztheatru iz Wuppertala. V času podiplomskega študija koreografije je bil opažen v javnosti s svojo prvo produkcijo. Poleg tega je tako v Nemčiji kot v tujini poučeval na plesnih tečajih in delavnicah. Družba Ben J. Riepe, v kateri danes sodeluje trinajst ljudi, obstaja od leta 2004. Ben je jeseni 2007 v Kuala Lumpurju v imenu Goethe-Instituta kot mentor sodeloval pri sodobni plesni produkciji z malezijskimi umetniki. Leta 2009 so düsseldorfskemu koreografu dodelili triletno financiranje v okviru programa “Spitzenförderung des Landes NRW”. V prvi polovici leta 2009 je kot gostujoči koreograf zasnoval predstavo za Folkwang Tanzstudio in prejel nagrado “Förderpreis für junge Künstler des Landes NRW”. Februarja 2010 je na nemški plesni platformi v Nürnbergu uspešno predstavil svojo stvaritev “Ljubezen | Smrt | Hudič – umetniško delo”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply