Pari polfinala 18. Pokala Spar

Danes se je na sedežu podjetja Spar Slovenija odvil žreb parov polfinala 18. Pokala Spar. Na finalni turnir so se uvrstile ekipe Petrola Olimpije, Helios Sunsov, Sixta Primorske in Hopsi Polzele. Najboljša košarkarska moštva se bodo med seboj pomerila v Areni Bonifika v Kopru, zaključni obračun štirih ekip pa bo letos na sporedu 16. in 17. februarja 2019.

Žreb polfinalnih parov slovenskega pokalnega tekmovanja v košarki, kjer so bili prisotni predstavniki vseh štirih udeležencev zaključnega turnirja, sta podjetje SPAR Slovenija in Košarkarska zveza Slovenije izkoristila tudi za podaljšanje sodelovanja, ki traja že 19 let. Igor Mervič, direktor podjetja SPAR Slovenija, je ob tem povedal: »Trenutno v slovenski košarki vladajo turbulentni časi. Če se navežem na pokal SPAR, si ne želim ponovitve lanskoletne situacije. Dobro se spominjam, kako je bilo – ekipa Olimpije je prišla na igrišče z namenom, da tekmo izgubi. Kdorkoli se ukvarja s športom, ve, kaj to pomeni. Želeti si moraš zmage, ne poraza. Narobe je, če nimaš motivacije in to je zadnja stvar, ki bi si jo letos želel videti na igrišču, pa naj gre za kateri koli klub. Kot športnik moraš biti ponosen in privilegiran, da lahko igraš posamezen šport, zato je nesprejemljivo priti na igrišče popolnoma brez duše. Pričakujem, da bo letos drugače in si želim videti čim več bojevniškega in športnega duha.«

Predsednik KZS Matej Erjavec pa je izrazil hvaležnost, da podjetje SPAR Slovenija s slovensko košarko ostaja povezano v dobrem in slabem.

Vir: Adrenalin.si


Posted

in

by