O’Neill Cold Water Classics karavana se ustavi na Škotskem

Kljub temu, da je na severu zime uradno že konec, se karavana O’Neill Cold Water Classic toura seli na najsevernejši kraj Britanskega ozemlja, kjer se bo 144 surferjev spopadlo z nizkimi temperaturami vode. V Evropi letos zabeležili eno izmed najbolj hladnih zim ter kljub snežnim nevihtam na severnem Škotskem so organizatorji prepričani, da bo to tekmovanje eno izmed najbolj napornih v letošnji turneji.

6-Star ASP event bo potekal v Thursu in je naslednji v seriji O’Neill Cold Water Classic tekmovanj, predhodnik katerega je bilo tekmovanje v Tasmaniji, kjer je zmagal Stuart Kennedy in osvojil najjužnejši event.

"Presneto mrzlo je," je komentiral ledendarni Andy Bain. "Reka je v zadnjih mesecih zmrzovala. Nekaj dni zaradi kosov ledu sploh nismo mogli surfati. " Pogoji v O’Neill Cold Water Classic tekmovanju so ekstremni, saj surferje čaka nizka temperatura vode in zraka ter konstantna dež in toča. Definitivno je to ultimativna Cold Water Classic izkušnja, na katero se surferji vsako leto vračajo, kljub izjemno težkim razmeram.

Med tekmovalci je tudi Jarrad Howse, ki je komentiral: " Nekaj je v zgodovini in tradiciji Thursa, kar mi vsako leto jemlje sapo. Od tega, ko se popelješ skozi zasnežene pokrajine, do neverjetnih valov. Tekmovanje na Škotskem je moj najljubši event na touru."

"V Thurso so pogoji lahko velik izziv. A valov med 1,5 – 2,5 metra se nihče ne bi branil," je komentiral Jarrad Howse. "Vsi si želimo osvojiti Highland Sword za nagrado."

Tradicionalno organizatorji ob zaključku tekmovanja priredijo ceremonijo na katerem zmagovalec za nagrado dobi zgodovinski meč, ki ga podeli lokalna legenda in ambasador eventa Andy Bain. Zmagovalec prav tako odnese nagrado v višini 50.000 $. Po končanem Cold Water Classic tekmovanju na Škotskem, se karavana v juliju seli v Cape Town, nato v Kanado in nazadnje v Santa Cruz v Kalifonijo, domači kraj O’Neilla.

Kljub temu, da je na severu zime uradno že konec, se karavana O’Neill Cold Water Classic toura seli na najsevernejši kraj Britanskega ozemlja, kjer se bo 144 surferjev spopadlo z nizkimi temperaturami vode. V Evropi so letos zabeležili eno izmed najbolj hladnih zim ter kljub snežnim nevihtam na severnem Škotskem so organizatorji prepričani, da bo to tekmovanje eno izmed najbolj napornih v letošnji turneji.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply