Octave One

Intervju s Sweet 13

1. Od kod prihajata in kako sta se začela ukvarjati z glasbo? Sta poklicna glasbenika ali se z glasbo ukvarjata v prostem času?
Prihajava od svoje mame…lol! Hecava se, čeprav je v bistvu res. Kakorkoli, prihajava iz majhnega starega mesta Detroit v zvezni državi Michigan. In zdaj nazaj k mami… Ona je bila namreč tista, ki nas je (v družini je namreč pet bratov, op.p.) vse spravila v glasbo.

Ko smo bili še fantički, nas je vpisala h klavirju. Verjemite, da to ni bila naša izbira in na ure smo odhajali kričeč in brcajoč, včasih dobesedno. A naše poklicno ukvarjanje z glasbo je prišlo precej kasneje. Ja, glasba je za naju poklic s polnim delovnim časom, pri čemer pa ni služba, ker sva zaljubljena v muziko in torej v to, kar delava.

2. Kaj je bil tisti ključni trenutek v vajini glasbeni karieri, ko je produciranje in/ali didžejanje postalo glavna stvar v vajinem življenju?
Preobrat je prišel z izidom najinega prvega komada "I Believe". Pred tem sva DJ-jala na zasebnih zabavah in bila roadija za nekaj bendov.

3. Ali sta šolana glasbenika? Mislita, da je klasična glasbena izobrazba potrebna za vajino produkcijsko delo, bi bil rezutat morda še boljši?
Hecno, da to vprašte, ker sva se v tistih prvih urah učenja glasbe vedno vračala k učenju glasbe klasičnega stila. Tako bi lahko rekli, da je tudi to nekako vpleteno v najino današnjo glasbo.

4.Kje živita zdaj in ali se to (mesto, država) odraža v vajini glasbi?

Zdaj živiva v Atlanti v zvezni državi Georgia. Čeprav je to še vedno v ZDA, je popolno nasprotje temu, kako je na naju glasbeno vplival Detroit. Glasba tu spodaj (to praviva, ker je Atlanta pač na jugu ZDA) v Atlanti je mnogo bolj spolirana in skomercializirana ter skoncentrirana okrog tako imenovanega Down South zvoka, ki ima mnogo počasnejši ritem in večinoma vključuje hip-hop in r&b.

5. Ali sledita trendom (glasba, moda …) in ali se v vajinem glasbenem stilu odražajo trenutni trendi?

Trendom ne slediva kaj preveč, slediva pač tistemu, kar nama je všeč. In če to slučajno pade v kategorijo, ki je trenutno priljubljena, pa naj bo tako.

6. Katera država oziroma glasbena scena je, po vajinem mnenju, trenutno najbolj kreativna?

Uf, tole je vprašanje tipa "dvorezni meč". Morala bi reči – nobena! Razlog je ta, da nimava občutka, da bi bilo dandanes to toliko odvisno od posamezne dežele/glasbene scene kot je odvisno od nekaj izbranih producentov, ki imajo to kreativnosti. Kar pa se nama zdi zanimivo je, da se večina teh nekaj izbranih producentov seli v Berlin.

7. Najljubši album, single in ustvarjalec vseh časov?

Tole pa ni pošteno vprašanje in veva, da nanj ne moreva odgovoriti. Ljubiva glasbo, in to vseh vrst glasbo, tako močno, da nikoli ne bi mogla skrčiti seznama na le nekaj imen oziroma naslovov.

8. Zakaj je/so vajin/i najboljši prijatelj/i vajini najboljši prijatelj/i?

Zaradi ljubezni in občudovanja, ki ju čutiva do njih. Delimo si zvestobo in povezani smo v skupnost, ki jo gradita spoštovanje in odprtost pri deljenju in učenju drug od drugega.

9. Najljubša računalniška igrica?

Trenutno sva še vedno "navlečena" na Tiger Woods Golf.

10. Najboljša hrana za zajtrk in najboljša hrana za takrat, ko sta pijana ob štirih zjutraj?

"Grits" človek! Zdaj vendar živiva na Jugu…lol! (Grits je vrsta grobo mletega koruznega zdroba, podobnega naši polenti, tudi skuha se ga podobno. Izvira iz kulinarike ameriških Indijancev, danes pa je izjemno priljubljen predvsem v južnih državah ZDA, kot so Texas, Georgia in South Carolina. Op.p.)

Lawrence: Lenny sicer ne pije in še nikoli sploh ni bil pijan, jaz pa tudi pijem mnogo manj, kot včasih. A takrat so mi vedno najbolj prijale kokice, še vroče iz mikrovalovke. Pa ne me vprašat, zakaj, enostavno so mi najbolj sedle.

11. Če ne bi bilo nobenih omejitev (prostor, čas, ogrožene živalske vrste …) – katero žival bi si najbolj želela za domačega ljubljenčka?
Hmmm… Takšen um, ki bi se bil sposoben vsega naučiti in tudi zadržati vse to znanje v spominu.

12. Na kaj v življenju sta najbolj ponosna?

Najbolj sva ponosna na našo Burden družino in na to, kako shajamo drug z drugim. Ni vedno lahko, a skozi vsa nasprotja in težave vedno pridemo z brezpogojno ljubeznijo in podporo drug drugemu.

13. Zadnje besede…

Vedno "izvajaj" ljubezen do ljudi, do katerih ti je veliko. Ste opazili, da praviva "izvajaj"? Premislite o tem!

1. Od kod prihajata in kako sta se začela ukvarjati z glasbo? Sta poklicna glasbenika ali se z glasbo ukvarjata v prostem času? Prihajava od svoje mame…lol! Hecava se, čeprav je v bistvu res. Kakorkoli, prihajava iz majhnega starega mesta Detroit v zvezni državi Michigan. In zdaj nazaj k mami… Ona je bila namreč tista, ki nas je (v družini je namreč pet bratov, op.p.) vse spravila v glasbo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply