Ob polnih tribunah do naslova Urnaut in Kamnik

V pravem poletnem vzdušju, ki ga je na drugem turnirju Tušmobil LG serije presented by Nestea ustvarilo že težko pričakovano sonce, razpoložena publika in atraktivni boji na mivki, sta naslove najboljših osvojila pri moških tokrat Vital Pro (Urnaut, Kamnik) in pri ženskah ponovno Champion (Fabjan, Fabjan).

Že petkovi boji po skupinah so postregli z izredno izenačenostjo ekip, ki so v večini tekem za uvrstitev v četrtfinale in nato v polfinale morale odigrati tudi skrajšan tretji niz. Največ odbojkarskega znanja in sreče na mivki je v odločilnih trenutkih tekem uspelo zbrati ekipam Kalcer&Flerin (Matijaševič, Kristan), Ema TV (Flajs, Satler), Vital Pro (Urnaut, Kamnik) in Marchiol 1 (Šabec, Miklavc). Za kar tri od štirih omenjenih parov je bila to že druga uvrstitev v polfinale turnirja, saj so Ema TV, Vital Pro in Marchiol 1 že stali na zmagovalnih stopničkah v Novi Gorici, tokrat pa se jim je pridružil še Kalcer&Flerin.

Prvi polfinalni boj je soočil ekipi Kalcer&Flerin (Matijaševič, Kristan) ter Ema TV (Flajs, Satler), zmagovalca Nove Gorice. Prvi niz, ki je pripadel Ema TV ni obetal tako napete tekme, kot smo ji bli priča v nadaljevanju. Vendar sta Kalcer& Flerin v drugem nizu pokazala odlično igro, ki je bila več kot le konkurenčna Emi TV in zmagala drugi niz z minimalno razliko. Na tesno je šlo tudi v odločujočem tretjem nizu, kjer sta več moči na koncu le uspela zbrati Flajs in Satler. Njuna nasprotnika za veliki finale sta po precej gladki polfinalni zmagi nad Marchiol 1 (Šabec, Miklavc) zopet postala Vital Pro (Urnaut, Kamnik). S šestimi in sedmimi točkami razlike sta dokazala, da izkušnje niso vedno edini atribut, ki lahko odloča o zmagovalcu. Iznajdljiva in dinamična igra ju je popeljala naravnost do finala. Poraženi Marchiol 1 se je zopet moral zadovoljiti le z tretjim mestom na turnirju, ki ga je osvojil z zmago 2:0 proti Kalcer&Flerin.

V ženski konkurenci predtekmovalni dan ni postregel z večjimi presenečenji. Za novico dneva je poskrbela ekipa Mentek Kompas Kelme (Oblak, Istenič), ki je obe tekmi v skupini predala brez boja zaradi poškodbe Oblakove. V polfinale so se v večernih urah, po krajši preknitvi zaradi nevihte nad Ljubljano uvrstile MZG Grosuplje (Puhar, Legan), Aklimat (Veit, Juhart) in Champion (Fabjan, Fabjan), ki so bile v dveh nizih boljše od HIT Holidays (Zupan, Jakob), Armal (Dimec, Rajak) in Strop (Košir, Smukavec). Kljub začetnim težavam proti Gama System v prvem setu se je po treh nizih omenjenim polfinalistkam pridružila tudi Aliansa (Vodeb, Kocjančič).

MZG Grosuplje (Puhar, Legan) je v prvem polfinalu naletela na neugodni nasprotnici, sestri Fabjan (Champion). Kljub uigranemu nastopu favorizirane ekipe Champion, se je MZG Grosuplje dobro upirala nasprotnicam in se zlomila šele v zadnjih odločilnih trenutkih. Za odtenek manj izenačena tekma drugega polfinala med Alianso (Vodeb, Kocjančič) in Aklimat (Veit, Juhart) se je končala v prid Aklimata, kar je glede na prikazano dobro igro na tem in prejšnjem turnirju dokaj razumljivo. Mali finale pri ženskah med Alianso in MZG Grosuplje je postregel s pravo poslastico za gledalce, ki so v treh nizih lahko videli celo vrsto odločnih napadov in požrtvovalnosti na obeh straneh igrišča. Tekma pa je na koncu pripadla Aliansi (Vodeb, Kocjančič), ki si je s tem zagotovila stopničke na turnirju.

Tekme malega finala so bile odličen uvod v vrhunec dogajanja na že dodobra razgreti ljubljanjski mivki kopališča Laguna Ježica. Finalni obračun med Champion in Aklimat je tokrat minil bolj umirjeno kot v Novi Gorici. Suveren nastop sester Fabjan je kljub poskusom Aklimata obrniti rezultat v svoj prid slednjemu povzročal preveč težav, tako da je bila tekma za prvo mesto med ženskami odločena že v drugem nizu. Podobno se je zgodilo na zadnji tekmi turnirja, moškem finalu med Ema TV in Vital Pro, pri čemer pa je tokrat tempo igre narekovala mlajša od uspešnejših dvojic prvega turnirja. Oba niza sta bila zaključena s po tremi točkami razlike v prid Vital Pro, ki je ob mraku postal zmagovalec drugega turnirja serije.

Dogajanje na mivki je tokrat spremljal še posebej bogat spremljevalni program z nastopi plesnih in animacijskih skupin, nagradnimi igrami sponzorjev ter obiskom nekaterih znanih osebnosti. Že čez štirinajst dni, 11. in 12. julija v Portorožu si lahko, glede na tokratne predstave na in ob igrišču, zopet obetamo pravi spektakel na mivki.

Rezultati:

Četrtfinale – moški
Kalcer&Flerin: Maniero/Bacci 2:1 (14, -17,12)
G&B:Marchiol1 0:2 (-13, -19)
Božnar&Partner:Ema TV 0:2 (-16, -18)
Vital Pro:Js pa ti 2:0 (14, 18)

Polfinale – moški
Kalcer&Flerin:Ema TV 1:2 (-15, 18, -13)
Marchiol 1: Vital Pro 0:2 (-15, -13)

3. mesto moški
Kalcer&Flerin:Marchiol 1 0:2 (-15, -13)

Finale moški

Ema TV:Vital Pro 0:2 (-18, -18)

Četrtfinale – ženske
MZG Grosuplje: HIT Holidays 2:0 (17, 19)
Armal: Aklimat 0:2 (-21, -16)
Champion: Strop 2:0 (17, 14)
Aliansa: Gama system 2:1 (-17, 14, 12)

Polfinale – ženske

Champion: MZG Grosuplje 2:0 (20, 18)
Aliansa:Aklimat 0:2 (-17. -17)

3. mesto ženske

MZG Grosuplje: Aliansa 1:2 (-15, 17, -7)

Finale ženske
Champion: Aklimat 2:0(16, 18)

Nika Podobnik


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply