NU YU: JARBOLI

ob 22.00, Menza pri koritu, Metelkova Ljubljana

Jarboli so kultna srbska skupina, ki se je v zgodovino zapisala s svojim edinstvenim zvokom. Doslej so izdali sedem albumov in postali eden najbolj zazelenih bendov na srbskih tleh.

Skupino so v začetku devedesetih v Beogradu osnovali Boris Mladenović (kitara,vokal), Zolt Kovać (bas), Daniel Kovać (kitara,vokal) in Nemanja Ačimović (bobni). Kasneje se jim je kot peta članica pridružila še Sonja Lončar (klavir, analogni sintisajzerji). Člani zasedbe sodelujejo pri različnih glasbenih skupinah, kot so Sila, Lira Vega, Veliki Prezir, klavirski duo LP, Jesenji Orkestar, i dr. Posebno mesto imajo tudi na nekoč kultnem beograjskem Radiu B92, pri čigavi založbi so izdali tudi največ svojih albumov. Od leta 2007 so postali nepogrešljivi pri razvoju in produkciji novega vala srbskih bendov, imenovanega »Nova srbska scena«, ki deluje pod okriljem beograjske založbe Odlican hrčak. Trenutno delajo na novem studijskem albumu, ki naj bi izšel letos spomladi ali jeseni.

Diskografija:
Čizmanoga, 1996. samozaložba
Dobrodošli, 1999. B92
Samo ponekad EP, 2000. samozaložba
Suvišna sloboda, 2001. B92
Uslovna sloboda EP, 2003. Odličan hrčak
Buđanje proleća, 2006. Odličan hrčak

Kompilacije.
Ovo je zemlja za nas?, 1996. BOOM93
Korak napred 2 koraka nazad, 2000.B92
 

—————————————–
Vrata: 22.00, koncert: 23.00
Vstopnina:8€
—————————————–

Jarboli so kultna srbska skupina, ki se je v zgodovino zapisala s svojim edinstvenim zvokom. Doslej so izdali sedem albumov in postali eden najbolj zazelenih bendov na srbskih tleh. Skupino so v začetku devedesetih v Beogradu osnovali Boris Mladenović (kitara,vokal), Zolt Kovać (bas), Daniel Kovać (kitara,vokal) in Nemanja Ačimović (bobni). Kasneje se jim je kot peta članica pridružila še Sonja Lončar (klavir, analogni sintisajzerji).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply