Novi single ROYKSOPP

‘THE GIRL AND THE ROBOT’ FEAT. ROBYN

Röyksopp, aka Svein Berge & Torbjørn Brundtland, ki bodo v nedeljo, 14. junija nastopili v ljubljanskih Križankah, so po soglasnem mnenju kritike in poslušalcev eden izmed najbolj inovativnih in priznanih izvajalcev v elektronskih glasbenih vodah.

"The Girl and the Robot ni samo najboljša skladba na albumu, verjetno je skladba leta.’’ – Pitchfork
"The Girl and the Robot je očitno ena izmed prvih skladb v igri za lento skladbe leta.” – Attitude April 09
‘The Girl and the Robot – nordijska pop perfekcija.” – The Guardian Marec 09

Njihov povratek je napovedal plošček ”Junior”, ki sledi priljubljenemu prvencu Melody AM (po mnenju revije Rolling Stone, GQ, Entertainment Weekly, Jockey Slut in drugih proglašen za enega najboljših albumov leta 2001) ter The Understanding.

Röyksopp niso še nikoli tako blesteli kot z albumom ”Junior”. Navdihnjena in ambiciozna glasbena konfekcija, ki združuje popovske refrene ter "tehnoperatične" eksplozije iz plesišča, v sodelovanju z bogatim izborom ženskih imen iz Švedske pop scene – glas posojajo Robyn, Lykke Li, Karin Dreijer (The Knife), ter Norvežanka Anneli Drecker, ki je vokal prispevala že na prvi plošči dueta Royksopp, Melody AM. Povratnica je tudi Karin Dreijer, ki je z dvojcem že sodelovala pri skladbi "What else is there?".

Novi album ‘Junior’ je že opisan kot ‘genialen’ s strani The Sun, ‘pop popolnost’ s strani iDJ ter ‘naša dnevna doza radosti’ s strani Sunday Timesa.

In sedaj je čas za nov single. V sodelovanju z edinstvenim vokalom njihove skandinavske glasbene kolegice Robyn, se nam skladba The Girl and the Robot takoj predstavi kot ena izmed bodočih velikih uspešnic tega leta.

The Girl and the Robot je gromozanski, briljanten, melodramatičen in tehnoperatičen sonični drobec, ki govori o ljubezenskem razmerju med žensko in androidom na nadvse ganljiv način, tako srčno kot mentalno. "Čutili smo potrebo po stvaritvi nečesa malce globljega kot 100% brezskrbnega in žarečega popa, nekje v tej pesmi se resnično skriva zgodba", pravi Brundtland.

Kot drugi single iz albuma "Junior" sledi uspešnemu "Happy Up Here" in prihaja z obilico remixov izpod rok ustvarjalcev kot so Kris Menace, Chateau Marmont ter Spencer&Hill.

Röyksopp se trenutno mudijo na veliki evropski turneji, ki se bo kot že napovedano dotaknila tudi Slovenije.


PREDPRODAJA VSTOPNIC
Predprodaja vstopnic: www.eventim.si, www.vstopnice.com, Kompasove poslovalnice, trgovine Big Bang, Petrolovi servisi, blagajna Hale Tivoli, blagajna Križank, TIC poslovalnice, Modri študentski servis, E-študentski servis in ostala prodajna mesta Eventim-a. Telefonska prodaja na 031 349 000 (pon-pet 9h-18h)

CENE VSTOPNIC
PREDPRODAJA 37 EUR
NA DAN KONCERTA 42 EUR

POSEBNA AKCIJA – DALLAS MUTE SHOP
POSEBNA AKCIJA ZA KUPCE VSTOPNIC V TRGOVINI DALLAS MUTE SHOP, RIMSKA UL. 14, 1000 LJUBLJANA
ZA VSE KUPCE VSTOPNIC KONCERTA ROYKSOPP V KRIŽANKAH, KI SE BODO ZA NAKUP ODLOČILI V TRGOVINI DALLAS MUTE SHOP ALI NA TELEFONSKI ŠTEVILKI 01/2007660 SMO PRIPRAVILI POSEBNO AKCIJO. EKSKLUZIVNA PREPRODAJNA CENA VSTOPNIC PO 33 EUR.

Röyksopp, aka Svein Berge & Torbj?rn Brundtland, ki bodo v nedeljo, 14. junija nastopili v ljubljanskih Križankah, so po soglasnem mnenju kritike in poslušalcev eden izmed najbolj inovativnih in priznanih izvajalcev v elektronskih glasbenih vodah.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply