Nova kolekcija sneakerjev Marka Ronsona

Po uspehu prve Gucci Icon – Temporary trgovine v New Yorku, se zgodba nadaljuje z odprtjem trgovine v Londonu. Trgovina, katera se zgleduje po njeni predhodnici v New Yorku, predstavlja 18 različnih stilov ekskluzivnih sneakerjev, med katerimi se nahaja tudi special edition novih Gucci sneakerjev, ki so jih oblikovali v sodelavanju z odličnim glasbenikom in producentom Markom Ronsonom.

Vsi Gucci Icon – Temporary čevlji so zapakirani v posebnih ekskluzivnih škatlah, ki so bile oblikovane posebej za to priložnost. Da je izdelek še bolj ekskluziven, so se pri Gucciju odločili, da embalaži dodajo še poseben usnjen trakec, na katerega se lahko zapiše ime kupca.  Mark Ronson je ob tej priložnosti za Gucci sproduciral posebno izdajo 12” vinilk, ki bodo brezplačno dodane k vsakemu nakupu Gucci Icon-Temporary čevljev.

V sodelovanju z Markom Ronsonom so pripravili 17 ekskluzivnih stilov, 15 moških in le 2 za ženske. Kreativna direktorica Guccija Frida Giannini je dejala:  ” Z Markom sva se ujela od prvega trenutka, ko sva se začela pogovarjati o projektu. Ima neverjeten smisel za design in ogromno ve o zgodovini oblikovanja sneakerjev. Je glasbenik, čigar vpliv sega v več kultur in na več generacij.”

Trgovina v Londonu se bo nahajala v Covent Gardenu  na Earlham Streetu, slavnostna otvoritev bo 22.aprila. Po otvoritvi se obeta after party v bližnjem Ronnie Scotts, kjer bodo v živo nastopili Chaffeur (novi band Marka Ronsona), Sam Sparro, Theophilus London in Friendly Fires.

Intervju z Mark Ronsonom:

Kdaj si prvič spoznal Frido Giannini?
Frida me je povabila na show v Milano prejsnje leto v januarju. Nikoli še nisem bil na kakšnem njihovem šovu, a sem vedno hotel nositi takšne stvari. Barve in kroji so bili fantastični. Potem sem se dobil na kosilu s Frido, in takoj sva začutila, da naju povezujejo podobne stvari. Ve veliko več o modi kot jaz, a sva vseeno začela razmišljati o tem, da bi sodelovala.

Sta se najprej pogovarjala o glasbi?
Torej, mislil sem si, da bo sestanek imel neko povezavo s čevlji, zato sem šel na eno ”čevljarsko ekspedicijo” in si ogledal vse tiste stare prodajalne s čevlji, stare showroome in nakupil vse možne stare klasične čevlje iz vseh možnih obdobij, ki bi utegnili biti zanimivi in bi mi služili kot inspiracija za oblikovanje. Vmes sem našel tudi ameriške čevlje, ki so jih uporabljali za wresling v 40ih letih, ki sem jih seveda nujno moral kupiti. Vse to sem nabavil pred sestankom in šele nato spoznal, da bo ta sestanek bolj namenjen temu, da se spoznava. Izgledati sem moral res obupano.

Kako je potekal proces oblikovanja čevljev?
Želel sem si, da bi čevlji bili nekaj, kar bi tudi sam nosil. Tega nisem počel samo zato, da bi nekaj počel. Bilo je veliko dopisovanja, pošiljanja materialov, modelov, barv. Vsakič ko sem hotel spremeniti npr. barvo, je to to pomenilo veliko dopisovanja in pošiljanja vzorcev sem in tja. Ampak vse to je bilo potrebno in vesel sem, da se je to tako super odvijalo, saj vmes nismo imeli nobenih večjih problemov.

Kakšne so tvoje navade? Kakšne sneakerje ponavadi nosiš?

Pred desetimi leti bi šel na Japonsko odigrat show samo zato, da dobim denar, ki bi ga potem tam zapravil za sneakerse in se potem vrnil domov. Spomnim se, da sem oboževal nizke bele Nike Air Force One sneakerje, ki so imele modro in oranžno črto. Takrat sem bil tudi zaprisežen NY Knicks fen. Spomnim se, da sem enkrat iz Japonske prišel nazaj z dvema paroma, enim zase in enim za mojega prijatelja, ki sem mu jih hotel podariti za rojstni dan. A sem pred njegovim rojstnim dnevom svoje že tako ogulil, da sem mu rekel, da sem izgubil njegov par in jih obdržal zase. Tako nor sem bil na te čevlje.

Kakšen čevelj si želel oblikovati? Nekaj klasičnega ali bolj modernega?

Moral sem delati v mejah kalupa, ki so ga že imeli za čevlje. Odločili smo se, da bo model, ki se bo prodajal v New Yorku iz mehkega usnja, poživili pa smo ga z motivom pikic. Čevlji, ki smo jih oblikovali za London so narejeni v materialu z motivom sive ribje kosti. Ta model jim je dosedaj najbolj všeč.

Se po oblikovanju teh čevljev pripravlja še kakšen projekt? Koliko kolekcij boš pripravil?
Ne vem, trenutno se pogovarjamo o še eni kolekciji, ki zna biti nekaj zelo zanimivega. Posel v svetu mode je zelo občutljiv. Nikoli ne veš na čem si.

Zelo tesno sodeluješ z Frido Giannini. Si bil velikokrat v Guccijevem studiu?

Nekajkrat sem bil v njenem studiu. Vedno sem se zabaval in nikoli nisem občutil, kot da je to neko zelo težko delo in sem preprosto užival.

Po uspehu prve Gucci Icon – Temporary trgovine v New Yorku, se zgodba nadaljuje z odprtjem trgovine v Londonu. Trgovina, katera se zgleduje po njeni predhodnici v New Yorku, predstavlja 18 različnih stilov ekskluzivnih sneakerjev, med katerimi se nahaja tudi special edition novih Gucci sneakerjev, ki so jih oblikovali v sodelavanju z odličnim glasbenikom in producentom Markom Ronsonom.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply