Nova imena festivala EXIT!

Nastope na svetovno uveljavljenem festivalu Exit, ki bo potekal med 8. in 11. julijem v Novem Sadu, so potrdili The Chemical Brothers, Mika, Placebo, Missy Elliott, David Guetta, Röyksopp, LCD Soundsystem, Pendulum Live, Ricardo Villalobos,
Behemoth, Crystal Castles, Suicidal Tendencies, …

Zavidljivemu seznamu nastopajočih se na glavnemu odru po novem pridružujejo androgeni dinamični rockerji Placebo, nekonvencionalna hip hop kraljica Missy Elliott, elektronski punk-disko prvaki  LCD Soundsystem in izjemna drum’n’bass ekipa Pendulum live.

Nastop na svetovno priznani Dance Areni so potrdili še David Guetta, Laidback Luke, A-Trak, Dirty South, Black Rose (Jesse Rose & Henrik Schwarz), Riva Starr, Solomun, Ost & Kjex live (napovedujejo  nastop z gospel zborom) in Wannabe A Star.
 
Če impresivni seznam nastopajočih še ni dovolj, vam organizatorji festivala Exit 2010 zagotavljajo, da boste med 25 festivalskimi odri zagotovo našli primernega za vaš individualen okus. Na Fusion odru se bo občinstvu predstavil kolaž skupin, kot so Does it Offend You Yeah?, Midnight Juggernauts, Jamaica, Antenat in Bambi Molesters.
 
Happy Novi Sad oder v sodelovanju z Resident Advisorjem nadaljuje tradicjo predstavljanja drugačnih, svežih talentov iz sveta elektronske glasbe. Happy Novi Sad bo predstavil Warp Records imena (Hudson Mohawke, Clark live, Time Exile live in Rustie), izbor cenjene bristolske scene (Joker, Pinch, Gemmy in MC Nomad) in imena francoske znamke Sound Pellegrino (Brodinksi, Sound Pellegrino Thermal Team in L-VIS 1990).

Oder Elektrana bo tudi letos predstavil najboljše elektronske zvoke že uveljavljenih, pa tudi nedavno odkritih izvajalcev, kot so The Twelves, We Have Band, Tesla Boy, Starsmith, Juvelen in Romantic Jurgen.
 
Za vse oboževalce trdega kitarskega razgrajanja bo poskrbel Explosive oder, kjer se bodo predstavili najboljši hardcore in thrash metal izvajalci. Nastope so že potrdili Behemoth, Suicidal Tendencies, The Exploited, Al & The Blackcats, Ex Deo, Decapitated, Inspector Cluso in Al & The Blackcats.
 
Exit kamp bo letos odprl vrata že med 5. in 14. julijem, zabava v Exit village pa letos postaja devetdnevni mini festival. Kampiranje, Donava, sonce, odlična glasba in druženje mladih iz vseh koncev sveta bodo tudi letos nepozaben del festivalskega dogajanja. Poleg koncertov in številnih zabav bodo v Exit Village obiskovalcem na voljo številne delavnice in predavanja na temo demokracije, multikulturnosti, strpnosti in zaščite življenjskega okoliša. Obiskovalci Exita ne bodo prikrajšani za svetovno prvenstvo v nogometu, polfinalni in finalna tekma pa bodo prikazane tako na Petrovaradinski trdnjavi kot v kampu. Obiskovalci iz vsega sveta bodo zagotovo pripomogli k nepozabnem vzdušju športnega navijanja in uživanja na festivalu Exit.

Zavidljivemu seznamu nastopajočih se na glavnemu odru po novem pridružujejo androgeni dinamični rockerji Placebo, nekonvencionalna hip hop kraljica Missy Elliott, elektronski punk-disko prvaki LCD Soundsystem in izjemna drum’n’bass ekipa Pendulum live. Nastop na svetovno priznani Dance Areni so potrdili še David Guetta, Laidback Luke, A-Trak, Dirty South, Black Rose (Jesse Rose & Henrik Schwarz), Riva Starr, Solomun, Ost & Kjex live (napovedujejo nastop z gospel zborom) in Wannabe A Star.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply