NOVA 07/08 SWATCH TTR WORLD SNOWBOARD TOUR ŠAMPIJONA

Po sezoni, kjer je imel veliko napetih in tudi popolnih zmag, je Ameriški snowboarder Kevin Pearce pometel s konkurenco in si prislužil naslov novega 07/08 Swatch TTR World Snowboard Tour šampijona.
Kevin Pearce iz Vermonta je bil okronan 23. Marca ob vznožju planine Stratton pred maso gledalcev, kateri so ploskali in vzklikali njegovem dosežku. Reto Lamm, predsednik Swatch TTR World Tour, je zmagovalcu predal po meri narejeno 20-kilsko trofejo iz lesa in železa.

Na planini Mammoth je pa 1. Aprila ženske pričakalo jasno modro nebo za Swatch TTR 6-Star Roxy Chicken Jam glavni ženski finale v Slopestyle tekmovanju. Vendar je glavno zanimanje bilo rezervirano za naslov prvakinje, ki bi bila predstavljena v najbolj napetem tekmovanju sezone, katera je zajemala najboljše deskarke v tem poslu. Ameriška snowboarderka Jamie Anderson se je ločila od ostalih in se prebila na prvo mesto, ter s tem pustila konkurenco, kot je Kelly Clark (ZDA) in Torah Bright (AUS). S tem si je zagotovila naziv ženske Swatch TTR World Tour Šampijonke in dobila tudi kul nagrado $50,000 USD.
Chanelle Sladics (ZDA) je imel dober dan ter pristala na drugem mestu, medtem ko je Švicarka Sina Candrian končala na tretjem mestu.

Več o tekmovanju si lahko pogledate na www.ttrworldtour.com.

Sezona Swatch TTR World Tour je končana in seveda sta šampijona znana. Kevin Pearce in Jamie Anderson sta pustila konkurenco daleč nazaj in si priborila naslov Swatch TTR World Snowboard Tour šampijona.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply