NO USE FOR A NAME + FAR FROM FINISHED + LOW VALUE

@ Štuk, Maribor – 20.00

NO USE FOR A NAME (San Jose, ZDA): Zasedba No Use For A Name je lani obelezila 20 let obstoja, kar je kajpak vredno priznanja. NUFAN so se sredi 90-ih let povzpeli med zastavonose t. i. neopunka, vse skupaj pa se je pricelo davnega leta 1987, ko sta instrumente staknila protagonista Tony in Rory, ki sta na celu skupine ostala vse do dandanes.

Lokalne okvire je kalifornijska ekipa prerasla s prestopom k zdaj ze legendarni novopunkovski zalozbi Fat Wreck (vodi jo Fat Mike iz NOFX), koder je objavila tretji album The Daily Grind, prav tako vse kasnejse, vkljucno z najnovejsim The Feel Good Record Of The Year, devetim po vrsti, ki bo izsel na prvi aprilski dan (in to brez heca!). NUFAN so s svojimi vrocicnimi, zabavnimi in spevnimi kitarskimi popevkami najvec prahu dvignili pred dobrim desetletjem, konec 90-ih pa se je v bendu dogodila zadnja sprememba, ko je vstopil kitarist Dave, bivsi clan Suicidal Tendencies in Infectious Grooves. Cetverica hrabro vztraja in nadaljuje misijo tudi v tem tisocletju, v zadnjih letih so bili veckrat med osrednjimi izvajalci Vans Warped Toura in Deconstruction Toura, sicer pa so se po odrih redno preganjali z The Offspring, NOFX ter Sum 41. Pri nas smo jih pred obleganim KUD-om videli na  Trnfestu 2005, se prej pa v K4 z drugimi varovanci zalozbe Fat Wreck.

Bend NUFAN
nesporno sodi v krog dejavnejsih in bolj reprezentativnih skate-punkovcev, saj so doslej prodali vec kot milijon plosc ter odigrali nekje priblizno toliko koncertov. V Mariboru se torej obeta burna premiera svezega albuma The Feel Good Record Of The Year, pod katerega je podpisan izkuseni Bill Stevenson, ki je produciral tudi izdelke Descendents, Black Flag.


Postava:
Tony Sly (glas/kitara)
Matt Riddle (bas)
Dave Nassie (kitara)
Rory Koff (bobni)

Studijski albumi:

Incognito (New Red Archives, 1991)
Don’t Miss The Train (Golf, 1992)
The Daily Grind (Fat Wreck Chords, 1993)
Leche Con Carne (Fat Wreck, 1994)
Making Friends (Fat Wreck, 1997)
More Betterness (Fat Wreck, 1999)
Hard Rock Bottom (Fat Wreck, 2002)
Keep Them Confused (Fat Wreck, 2005)
The Feel Good Record Of The Year (Fat Wreck, 2008)*

www.nouse4aname.com

FAR FROM FINISHED (Boston, ZDA): Far >From Finished je mlajsa zasedba iz Bostona, ki si glasbeno pot ze uspesno utira. Niso pretirani simpatizerji mehkobnega zvoka, raje se nagibajo k bolj ostremu punk rocku oz. rock’n’rollu. Ravno tako niso utopisti, zato se cloveskih tegob raje lotevajo s humorjem, sarkazmom in ironijo. Vplivi jim segajo od The Pogues do Rancid, na puklu pa imajo dva albuma (Eastside Of Nowhere, Living In The Fallout ), s katerima so objadrali tako Ameriko kot Evropo, kjer so na nastopih stali z ramo ob rami z Dropkick Murphy’s, Real McKenzies in Less Than Jake.

www.farfromfinished.com

www.myspace.com/farfromfinished


LOW VALUE (Maribor, SLO):
Govora je o mladi mariborski skupini, ki je startala leta 2000, vendar se je postava ustalila stiri poletja kasneje. Prvenec so poimenovali The Language Of Stolen Music, na njem se z zilavim prog-punkom kosajo s Strung Out, Ten Foot Pole ter Pennywise, v letu 2006 pa so Low Value podpisali pogodbo z japonsko zalozbo Inyaface.

www.myspace.com/lowvalue

VSTOPNICE:
15 EUR v predprodaji na: www.skuc.org; INFO SKUC (Stari trg 21, LJ), www.koncerti.net; www.vstopnice.com; www.eventim.si; www.eventim.hr; Petrol servisi, Kompas, Big Bang, Globtour, Modri studentski servisi + ostala pooblascena prodajna mesta Eventima

Vstopnica na dan koncerta: 18 EUR.

NO USE FOR A NAME (San Jose, ZDA): Zasedba No Use For A Name je lani obelezila 20 let obstoja, kar je kajpak vredno priznanja. NUFAN so se sredi 90-ih let povzpeli med zastavonose t. i. neopunka, vse skupaj pa se je pricelo davnega leta 1987, ko sta instrumente staknila protagonista Tony in Rory, ki sta na celu skupine ostala vse do dandanes.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply