No means no @ MladinskI center Velenje

koncert legendarne alternativne kanadske skupine

NO MEANS NO sta ustanovila brata John in Rob Wright konec sedemdestih let. Prvi album Mama sta posnela sama in ga "posvetila" svoji mami, s kitaristom Andyjem Kerrom pa so leta 1986 družno usekali na albumu Sex Mad, ki je vse do danes obveljal kot temeljno delo skupine. S tem albumom je trio padel v objem založbe Alternative Tentacles, ki jo vodi legendarni Jello Biafra, pevec razpadle punk skupine Dead Kennedys. Založba jim je utrla pot v širni svet in No Means No so ji ostali zvesti celo vrsto let.

V Sloveniji so prvič gostovali daljnega leta 1988 v menzi Študentskega naselja v Ljubljani, ko so pred polno dvorano izvajali pesmi z albuma Sex Mad in mini albuma The Day Everything Became Nothing.

Do konca osemdesetih let so nadaljevali s progresivnim hardcorom, nemalokrat prepojenim z izvlečki jazza, funka in hard rocka, ter posneli še dva legendarna albuma, Small Parts Isolated And Destroyed in Wrong.

V začetku devetdesetih No Means No posnamejo še albume 0+2=1, Live & Cuddly in You Kill Me, potem pa skupino zapusti kitarist Andy Kerr.

Brata Wright zatem ne počivata in začasno ustanovita nov >>hokejski<< oddelek Hanson Brothers.

Kmalu se jima pridruži nov kitarist Tom Holliston, s katerim posnamejo nov album Why Do They Call Me Mr.Happy. Sledijo albumi Mr.Right & Mr.Wrong, The Worldhood Of The World (As Such), Dance Of The Headless Bourgeoisie, No One, Generic Shame, People`s Choice in All Roads Lead To Ausfahrt. Poleg studijskih albumov so No Means No v svojem glasbenem ustvarjanju izdali še mnogo mini albumov in albumov z posnetki v živo.

No Means No v svoji dolgi karieri še nikoli niso razočarali. Z izbrušenim in razpoznavnim slogom vedno znova dokazujejo, da sodijo v sam vrh svetovne alternativne rock glasbe, prav tako s svojimi koncerti nikoli ne pustijo ravnodušne publike.

Koncert organizira Društvo za razvoj in promocijo kulture – Špil iz Velenja, v sodelovanju z Bubo, Šaleškim študentskim klubom in Mladinskim centrom Velenje.

Vstopnina je 15 eurov.

ŠTEVILO VSTOPNIC JE OMEJENO!

Rezervacije na gsm 051 614 266.

Vstopnice se lahko dvignejo na dan koncerta v Mladinskem centru Velenje in sicer od 18.00 do 20.00.

http://www.myspace.com/drustvospil
http://www.ljudmila.org/buba/
http://www.myspace.com/mcvelenje
http://www.ssk-klub.si/

Društvo Špil organizira koncert No Means No v sklopu letošnjega praznovanja
Mestne občine Velenje ob 50 letnici odprtja mestnega jedra.

Siniša Hranjec


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply