No Border Jam festival 2010

Pekarna, Maribor

No Border Jam festival so prvič organizirali 1992. Selil se je iz Ptuja v Ormož, nato se je ustalil v Mariboru, v Pekarni. Na dosedanjih edicijah No Border Jam festivala so nastopala svetovna imena punk scene: Oi Polloi; Citizen Fish, Subhumans, Wat Tyler, Anarcrust, Icons of Filth, Pain, 4 Sivits in domače punk skupine, ki so znane tudi v tujini: Scuffy Dogs, Pridigarji, CZD, Aktivna propaganda.

Festival je v devetdesetih radikalno zarezal v ponudbo popularne glasbe v Sloveniji z drugačno glasbeno ponudbo. Vsakoletno poteka tudi srečanje distributerjev neodvisne punkovske glasbene produkcije, ker so kontakti v živo kvalitetnejši od internetnih kontaktov. Marsikatera domača skupina si je dogovorila turnejo prav na No Border Jam festivalu. In marsikatera skupina je začela kariero prav na No Border Jamu. Takšen primer sta Elvis Jackson in Zablujena generacija.

Letošnji No Border Jam festival bo predstavil večje število domačih ter zelo internacionalno zasedbo punk skupin.

20.08.2010

The Forum Walters (A)
Final Summation (ZDA)
Fluend Mind (A)
Trifor 60 (SLO)
Rough Blue (SRB)
Joko Ono (SLO)
Paraziti (SLO)
Pigs Parlament (SLO)
SZD (SLO)

21.08.2010

Strike a Fire (SLO)
Un Blind (SLO)
Kurwa Aparata (A)
Homo Homini Lupus (HR)
Hijos del Pueblo (HR)
Scuffy Dogs (SLO)
Hoču?Neču! (SRB)
Antidotum (P)
Oi Polloi (UK)

No Border Jam festival so prvič organizirali 1992. Selil se je iz Ptuja v Ormož, nato se je ustalil v Mariboru, v Pekarni. Na dosedanjih edicijah No Border Jam festivala so nastopala svetovna imena punk scene: Oi Polloi; Citizen Fish, Subhumans, Wat Tyler, Anarcrust, Icons of Filth, Pain, 4 Sivits in domače punk skupine, ki so znane tudi v tujini: Scuffy Dogs, Pridigarji, CZD, Aktivna propaganda. Festival je v devetdesetih radikalno zarezal v ponudbo popularne glasbe v Sloveniji z drugačno glasbeno ponudbo. Vsakoletno poteka tudi srečanje distributerjev neodvisne punkovske glasbene produkcije, ker so kontakti v živo kvalitetnejši od internetnih kontaktov. Marsikatera domača skupina si je dogovorila turnejo prav na No Border Jam festivalu. In marsikatera skupina je začela kariero prav na No Border Jamu. Takšen primer sta Elvis Jackson in Zablujena generacija.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply