Njoki summer festival report

Bil je uspešen, vroč, nabit z emocijami in pozitivno punk punk energijo

Organizatorji so upravičili pričakovanja in ponudili vrhunski punk rock dogodek poletja, ki so ga začinili z nekaj obfestivalskimi aktivnostmi ( Chill Out arena z Dji pred pričetkom festivala ob vhodu na prizorišče, grafitiranje, fotokross, njoki pošta, stojnice z glasbenimi Cdji, majicami ), kulinariko (njoki), športnimi aktivnostmi (skate contest, nogotenis). Kot zanimivost, ljudje so pojedli dobrih 700 porcij njokov, festival je obiskalo več kot tisoč ljudi.

V nedeljo, 8.8.2010 se je v Ajdovščini od vročega zgodnjega popoldneva do poznega nekoliko hladnejšega večera dogajal že 6.Njoki Summer Festival. Tokrat je bil zamišljen kot enodnevni festival in sicer na novi lokaciji na dvorišču Hiše Mladih v Ajdovščini. Lansko leto je drugi dan festivala tako rekoč odpihnila burja, letos je bila ob zgodnjem in pravočasnem štartu ob zvokih Bed Religion, lokalnih punkerjev, ki žgejo priredbe slovite ameriške punk skupine BAD RELIGION, prava pripeka in večina prisotnih se je še zadrževala v senci na drugi strani velikega prizorišča. Do nastopa Overflow se je pred odrom zbrala že pisana množica obiskovalcev, ki so se na prizorišče pripeljali iz celotne Slovenije, hrvaške in tudi Italije. Hrvaški punkerji OVERFLOW, v Ajdovščini so tokrat nastopali že četrtič, so z vplivi garažnega punk rocka in določenimi hard core dodatki, v energičnem in navdahnjenem nastopu, ki se vedno ogne klišejem punk žanra, navdušili in pustili več kot odličen vtis.

Prvi vrhunec večera je bil nastop adrenalinskih, a vedno dovolj spevnih kalifornijskih skate punkerjev LAGWAGON, kateri so pred oder privabili večino prisotnih in prvič na preizkušnjo postavili ograjo in varnostnike, ki so le s težavo zadržali najbolj zagrete, ki so se kljub vsemu uspeli prebiti na oder in se preizkusili v t.i. prvini stage divinga. Koncert je bil od začetka do konca v znaku odlične komunikacije z občinstvom, vzajemne energije, saj je večina obiskovalcev prepevala vse največje hite skupine, dobro razpoložljiv kvintet pa je ponudil nastop, ki je dodal piko na i dobremu vzdušju na festivalu. Sonce je počasi zašlo in oder so ob bučnem aplavzu in vzklikih zasedli NO USE FOR A NAME, soborci Lagwagon iz založbe Fat Wreck in iz začetkov punk rocka v ZDA, obenem sopotniki na tokratni evropski turneji.

Tudi njih smo že večkrat videli pri nas, zato nas uigranost in dober odziv publike ni presenetil. Nastop je bil morda celo nekoliko bolj umirjen in z več melodičnimi napevi, zato pa se je vzdušje stopnjevalo do Ace of Spades, priredbe Motorhead, ko so se NUFAN na odru pridružili tudi člani Lagwagon. Tony Sly, frontmen in pevec skupine z ekipo so opravili z odliko, nekateri v publiki pa še niso bili povsen potešeni. Za to so poskrbeli domači ljubljenci občinstva ELVIS JACKSON in opravičili drzno potezo organizatorja, ko so najslajše in najbolj raznoliko prihranili za konec festivala. Kot vedno so Buda in druščina postregli z raznovrstno glasbeno mešanico, od skaja, rocka, metala, hard cora, punk-rocka in reggaeja.

Še največ odziva so si prislužili z vragolijami Bude in metalskimi vložki iz repertoarja Metallice in Slayer, ter poskočnimi skladbami z dodatki čolna, tečaja iz plavanja nad občinstvom, konfetki in stojo na glavi. Kot običajno je bilo tako najbolj pestro med izvedbo Hawaiian Club, Market Sweets in nekaterih novejših pesmi (This Time, Not Here To Pray). Elvis Jackson so, čeprav so bili obiskovalci festivala zaradi celodnevega dogajanja že nekoliko pri koncu z močmi, vseeno uspeli opravičiti svojo vlogo in potrdili, da sodijo v sam svetovni vrh punk rock glasbe. Tako zvok, izvedba, kot lučna scenografija so bila tokrat res vrhunska. Njoki Summer Festival so sklenili s »himno« Smok the Herb, pri kateri je pritegnila večina dobro razlopoleženih obiskovalcev. Festival je brez vsakršnih izgredov in težav zaprl svoja vrata nekaj čez polnoč.

Organizatorji tradicionalnega Njoki Summer Festivala, na katerega prihaja čedalje več ljudi, so zelo zadovoljni z odzivom medijev in z obiskovalci festivala. Z izjemo nekaj manjših spodrsljajev pri organizaciji, ki jih bodo v bodoče odpravili, pa so zadovoljni z izvedbo in nastopi glasbenih skupin ter v pričakovanju organizacije novih prireditev.


Ob priložnosti se ponovno zahvaljujemo vsem partnerjem in medijskim partnerjem festivala:
HIŠA MLADIH Ajdovščina, STUDIO AJAX, Ljubljana, MTV, GEA TV, VITEL, POSTAJA GO, ZURNAL24, PRIMORSKI VAL, PRIMORSKE NOVICE, RADIO ROBIN, ROCKONNET, ROCKLINE, ŠTUDENT, ZAROLAJ.SI, EKSKLUZIVNO.SI, ŠOUVIZIJA in mnogi drugim, ki so nesebično priskočili na pomoč ijn verjeli, da bomo skupaj priče tako kvalitetnega dogodku in lepemu druženju. Hvala vam.
Organizatorja festivala: Gorazd Repše, Matjaž Jazbar
PR Festivala: Sandi Maver, Kurz RV

Organizatorji so upravičili pričakovanja in ponudili vrhunski punk rock dogodek poletja, ki so ga začinili z nekaj obfestivalskimi aktivnostmi ( Chill Out arena z Dji pred pričetkom festivala ob vhodu na prizorišče, grafitiranje, fotokross, njoki pošta, stojnice z glasbenimi Cdji, majicami ), kulinariko (njoki), športnimi aktivnostmi (skate contest, nogotenis). Kot zanimivost, ljudje so pojedli dobrih 700 porcij njokov, festival je obiskalo več kot tisoč ljudi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply