NJOKI SUMMER FESTIVAL 2009

Na letošnjem dvodnevnem festivalu kar 15 zvenečih glasbenih skupin, osrednja zvezda dogodka ta trenutek še presenečenje…

Konec junija, natančneje 19. in 20. junija, se Ajdovščini ponovno obeta živahno glasbeno, športno in družabno dogajanje, saj se na sceno že peto leto zapored vrača Njoki Summer Festival 2009. Festival je v zadnjih štirih letih pridobil sloves prireditve, ki ne skrbi samo za glasbene užitke svojih obiskovalcev, temveč tudi za športne navdušence, kulinarične užitkarje in predvsem mladine, ki se zna zabavati.

Tudi letos se bo festival z mednarodno udeležbo odvijal na prizorišču ajdovske Police, ob letnem kopališču in kampingu, kjer se bodo v petek, 19. junija, zvrstile skupine: The Toasters (Usa), New Riot (Uk, ex-Fandangle), BR Stylers (Ita), KOH (Cro), La Konga, VJ Omis. V petek se glasbenim navdušencem obeta še posebno presenečenje, ki zaenkrat ostaja še skrivnost, bo pa zagotovo v Ajdovščino privabilo mednarodno publiko. V soboto, 20. junija bodo na sporedu Elvis Jackson (Slo), Carina (Slo), BRO (Slo), Mi Familia (Mex-Slo), Real Life Version (Slo), King Shango Soundsystem (Cro), Njoki Orkestra in VJ Omis. Več o sodelujočih glasbenih skupinah lahko preberete v nadaljevanju ali pa na spletni strani www.njokifestival.com.

Poleg pestrega glasbenega dogajanja pa se lahko obiskovalci tudi letos nadejajo živahnega obfestivalskega dogajanja. Glavna novost in zanimivost letošnjih Njokov bo zagotovo mednarodni turnir v Lacrossu. Čeprav je v Sloveniji ta šport še dokaj mlad,ima v ZDA (od koder prihaja) večstoletno tradicijo in v zadnjih letih njegova popularnost narašča tudi v Evropi. Tako se bodo turnirja Njoki Summer Festival udeležile ekipe iz kar 5 držav: Anglije, Škotske, Walesa, Avstrije in seveda Slovenije.

Že po tradiciji na festivalu ne bodo manjkali njoki (tisti kulinarični), Njoki »Čebelica« skoki, jam, grafiti in dance sessioni, koncerti ob bazenu, turnir v badmintonu in odbojki na mivki, briškuljada, DJ pool act, foto natečaj, Njoki shopping, chill out area in še marsikaj.

Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima in na spletnih straneh www.eventim.si. Predprodajna cena za oba dneva je 25 €, za posamezen dan pa 15 €. Na dan koncerta za oba dneva festivala 30 € in za dan festivala 18 €. Blagajna bo v petek, 19. junija odprta od 12.ure dalje, v soboto pa od 9.ure dalje. Cena vstopa na bazen je 3 €. Bazen bo odprt od 10. do 19.ure.
Več informacij o Njoki Summer Festivalu najdete na , in na My Space strani .

Na letošnjem dvodnevnem festivalu kar 15 zvenečih glasbenih skupin, osrednja zvezda dogodka ta trenutek še presenečenje…


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply