NIET V KRIŽANKAH

Ob 21.00, Križanke, Ljubljana

V ponedeljek, 31. maja 2010 se bo v ljubljanske Križanke s koncertom Čas je za revolucijo vrnila skupina Niet, občinstvo pa bosta od 21. ure dalje ogrevali skupini Backstage in Buldogi.

Pester, predvsem pa punkovsko obarvan večer bosta tako začeli mlada zasedba Backstage in veterani Buldogi, najbolj nestrpno pa bo seveda znova pričakovan nastop Niet, ki se bodo s številnimi gosti dve leti po zmagoslavni vrnitvi znova predstavili na odru Poletnega gledališča Križank.

Njihov album z naslovom ‘Trinajst’ je izšel v torek, 13. aprila, na njem pa se nahaja trinajst novih skladb, ki so nastale po vrnitvi legendarne skupine na glasbeno sceno v letu 2008. Tudi tokrat so se Niet odločili za nekaj drugačnega in namesto zbirke pesmi tokrat ponujajo konceptualno povezano celoto, ki pripoveduje tragično življenjsko zgodbo sodobni družbi tujega in neprilagojenega posameznika. Njihov antijunak tava med željo po akciji, ki se mu zdi nujna za spremembo praznega, sovražnega in krivičnega sveta ter hrepenenjem po sorodni duši, s katero bi od tega sveta pobegnila, rešitve pa ne najde ne po eni, ne po drugi poti in tragičen konec je neizbežen.

Niet so na tej, svoji prvi pravi plošči, vse prejšnje so bile namreč kompilacije; zajeli ves svoj glasbeni spekter, od drvečega in surovega hardcore-a do nežnih balad. Seveda tudi tokrat presenečajo s širino in svojim odporom do uniformiranosti glasbenega izraza. Skladbe so nastale pod producentsko taktirko Boruta Činča, legendarnega Buldožerja, ki mu je, sodobni tehnologiji navkljub, uspelo ohraniti tipičen Nietovski zvok.

Poleg pesmi z albuma ‘Trinajst’ bo koncertni program obsegal tudi večino starejših, že ponarodelih skladb, tako da bo 31. maja v Križankah spet en lep dan za vse ljubitelje Niet in njihove glasbe.

"To je čas, čas za akcijo, čas za revolucijo…"

Vstopnice prodajajo : Blagajna Festivala Ljubljana v Križankah, Kompasove poslovalnice, trgovine Big Bang, Petrol servisi, Modri in e-študentski servisi, 3 dva trafike, Delo prodaja.

Spletni nakup: www.eventim.si, www.vstopnice.com, www.koncerti.net, www.napovednik.com.

V ponedeljek, 31. maja 2010 se bo v ljubljanske Križanke s koncertom Čas je za revolucijo vrnila skupina Niet, občinstvo pa bosta od 21. ure dalje ogrevali skupini Backstage in Buldogi. Pester, predvsem pa punkovsko obarvan večer bosta tako začeli mlada zasedba Backstage in veterani Buldogi, najbolj nestrpno pa bo seveda znova pričakovan nastop Niet, ki se bodo s številnimi gosti dve leti po zmagoslavni vrnitvi znova predstavili na odru Poletnega gledališča Križank.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply