Niefnecker prvak Red Bull Crashed Ice 2010

Na svetovnem prvenstvu Red Bull Crashed Ice 2010 v centru Quebeca je na dogodku zmagal lokalni hokejist Kyle Croxall, vendar je bil v skupnem seštevku za zmagovalca okronan Nemec Martin Niefnecker.

550 m dolg ledeni kanal pod kotom 40°, poln ovir in zavojev, je športnikom predstavljal velik izziv in povzročil marsikateri padec. Več kot 120.000 oboževalcev je prišlo v Quebec gledat ta neverjetni spektakel.

Nemec Martin Niefnecker, ki si je na tekmovanju v Nemčiji zagotovil zmago, je v Quebecu držal isti tempo in pristal na 2. mestu – dovolj za naziv prvaka v skupnem seštevku na prvem svetovnem prvenstvu Red Bull Crashed Ice. Daleč za seboj je pustil sedemkratnega zmagovalca Jasperja Felderja in celo armado bojevitih kanadskih hokejistov.

“Atmosfera je bila fantastična – noro je bilo! Za dober rezultat sama taktika ni zadostovala. Udarci in odrgnine so sestavni del tega tekmovanja,” je dejal navdušeni Niefnecker po osvojitvi naslova.

Legenda tekmovanja Red Bull Crashed Ice Jasper Felder se je dobro držal vse do četrtfinala, vendar se je v polfinalu zaletel in si zlomil rebro.

Felder kar ni mogel nehati hvaliti Niefneckerja, opisal ga je takole: “Hiter, dosleden, brez napak – resničen prvak.”

Red Bull Crashed Ice, Quebec – rezultati tekmovanja
1. Kyle Croxall (CAN)
2. Martin Niefnecker (GER)
3. Scott Croxall (CAN)
4. Louis Philipp (CAN)

Svetovno prvenstvo Red Bull Crashed Ice – skupni seštevek
1. Martin Niefnecker (GER), 1.800 točk
2. Kyle Croxall (CAN), 1.000
3. Gabriel Andrea (CAN), 600
4. Kim Müller (SUI), 730

Na svetovnem prvenstvu Red Bull Crashed Ice 2010 v centru Quebeca je na dogodku zmagal lokalni hokejist Kyle Croxall, vendar je bil v skupnem seštevku za zmagovalca okronan Nemec Martin Niefnecker. 550 m dolg ledeni kanal pod kotom 40°, poln ovir in zavojev, je športnikom predstavljal velik izziv in povzročil marsikateri padec. Več kot 120.000 oboževalcev je prišlo v Quebec gledat ta neverjetni spektakel.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply