Nick Cave & Grinderman na Exitu 2011.

Power bend Nicka Cavea – Grinderman, ki je lani izdal svoj drugi album, letos nastopa na Petrovaradinski trdnjavi, v sklopu festivala Exit. Surova energija Bad Seedsov v novi preobleki bo navdušila vse, ki cenijo dober rock’n’roll žur.

Ko je Grinderman leta 2007 objavil svoj glasbeni prvenec, so se vsi strinjali: to je še bolj „nesramna“ in bolj surova rock’n’roll verzija Nicka Cavea in Bad Seedsov. Bend, osnovan na jedru že prej priznane in oboževane skupine, je nastal iz želje, da se glasbeniki v novi preobleki vrnejo k svojim glasbenim koreninam. V Nicku Caveu se je prebudil prvinski nagon surove ekspresivnosti in energije – klavir je zamenjal s kitaro in predstavil bolj “oster” zvok – mešanico bluesa, punka in garažnega rocka. Konec prejšnjega leta je bend izdal novi album – Grinderman 2, ki ga je Guardian ocenil kot mešanico hororja in črnega humorja z dodatkom glasbene zlobe.

Organizatorji festivala v Novem Sadu opozarjajo, da bo končna cena vstopnice za festival in kamp junija znašala 118 €,  cena paketa z dodanim avtobusnim prevozom pa 177 €. 4-dnevno unikatno festivalsko vzdušje in nastope številnih svetovnih glasbenih zvezd si najbolj zvesti obiskovalci lahko omislijo že za ceno dveh povprečnih koncertov.

Power bend Nicka Cavea – Grinderman, ki je lani izdal svoj drugi album, letos nastopa na Petrovaradinski trdnjavi, v sklopu festivala Exit. Surova energija Bad Seedsov v novi preobleki bo navdušila vse, ki cenijo dober rock’n’roll žur. Ko je Grinderman leta 2007 objavil svoj glasbeni prvenec, so se vsi strinjali: to je še bolj „nesramna“ in bolj surova rock’n’roll verzija Nicka Cavea in Bad Seedsov. Bend, osnovan na jedru že prej priznane in oboževane skupine, je nastal iz želje, da se glasbeniki v novi preobleki vrnejo k svojim glasbenim koreninam. V Nicku Caveu se je prebudil prvinski nagon surove ekspresivnosti in energije – klavir je zamenjal s kitaro in predstavil bolj “oster” zvok – mešanico bluesa, punka in garažnega rocka.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply