Neisha predstavlja novo ploščo.

Ob 21.00, Cvetličarna, Ljubljana

V ljubljanski Cvetličarni se bo v četrtek, 11. novembra 2010 ob 21.00 zgodila predstavitev najnovejše plošče slovenske vrhunske pevke, skladateljice in pianistke Neishe, ki bo predstavljala nove skladbe z živahne plošče, poimenovane »Krila«. Pevka, skladateljica in pianistka je prejela že vrsto glasbenih nagrad in priznanj, večkrat nastopila na velikih koncertnih odrih širom domovine in tujine ter bila imenovana za najuspešnejšo glasbeno izvajalko z največ prodanimi albumi v Sloveniji. Obeta se torej res vrhunski koncert z vrhunsko glasbeno poslastico, ki ga pravi ljubitelji glasbe ne smejo zamuditi!

Neisha je javnosti bolj znana kot izvajalka, ki posega po lahkotnem popu in rada zahaja na področje soula. Je akademsko izobražena glasbenica (kompozicija in klavir), ki svoje pečate pušča tudi na področjih klasične in filmske glasbe ter drugih scenskih umetnosti. Kot skladateljica posega po različnih klasičnih glasbenih oblikah in sklada tako za komorne kot simfonične zasedbe, mladostna umetniška drznost pa jo žene še h kompozicijam za plesne orkestre. Njena dela izvajajo po domačih in mednarodnih odrih. Kot klasična pianistka je tekmovala na številnih klavirskih tekmovanjih in tekmovanjih v solfeggiu in je prejemnica Škrjančeve nagrade. S premnogimi klavirskimi recitali je javnosti interpretirala dela klasičnih mojstrov ter sodelovala s simfoničnim orkestrom SGBŠ iz Ljubljane in simfoničnim orkestrom RTV SLO.
 
Še preden je stopila na samostojno glasbeno pot kot Neisha, je bila aktivna tudi na področjih pop in rock glasbe. Sodelovala je z bolj komercialno usmerjenimi pop in rock izvajalci, za katere je aranžirala pesmi. Sodelovala je tudi pri izvedbah v vlogi profesionalne glasbenice. Kot samostojna izvajalka na pop sceni se je Neisha širši javnosti predstavila leta 2005 s klasično virtuozno klavirsko igro, odeto v plašč sodobnega popularnega zvoka. Septembra 2005 je izdala svoj prvi album z istoimenskim naslovom »Neisha«. Album je prejel pozitivne kritike in nagrade (Album leta, Odkritje leta, …), kar za Neisho pomeni objavo na naslovnicah vseh pomembnih revij. Njen prvi singel »Planet za zadet« je osvojil prestižni naslov Najboljša pop skladba v letu 2005. Leta 2006 ji je sledil prejem prestižne nagrade Viktor za najbolj popularno glasbenico, prvenec »Neisha« pa je osvojil lovoriko najbolj prodajanega albuma v Sloveniji.
 
Skladbe »Planet za zadet«, »Malo tu, malo tam«, »Maš še kje čas«, »Najlepša pot« in ostale skladbe so dosegle publiko vseh starosti. S koncertom je kar dvakrat razprodala hrama slovenske kulture – Cankarjev dom in Križanke. S producentom Dejanom Radičevićem na področju popularne glasbe brez predsodkov in s sposobnostjo prilagajanja esence popa & soula sledita ustvarjalni radovednosti. Lahko bi rekli, da z edinstvenimi potovanji, s katerimi zaideta globoko v bistvo sobivajočih glasbenih izrazov, bogatita lastno glasbeno govorico.
 
Posledica tega je bilo med drugim tudi sodelovanje s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in glasbeno veličino Kornelijem Kovačem v ljubljanskih Križankah junija 2006. Nemirni ustvarjalni duhovi so samo pol leta kasneje izvedli svojevrsten glasbeni eksperiment. Sodelovanje s slovenskim didžejem Valentinom Kanzyanijem pri projektu »Post nuclear Ibiza« je vsem ustvarjalcem predstavljal popolno neznanko. Formula ni obstajala, pogled na primerljivo ustvarjalnost – ni obstajal. Zmožnost ohraniti všečne melodije Neishine glasbene govorice in enakovredno spoštovati sintetične zvočne kulise Kanzyanijevih elektronskih glasbil, ob tem pa zadovoljiti še pričakovanja kritičnih glasbenih okusov mainstreamovske publike in privržencev elektronske glasbe, je Neishi predstavljala svojevrstno preizkušnjo.
 
Drugi album Neishe »Nor je ta svet«, je izšel oktobra leta 2007 in ohranja Neishino razpoznavno klavirsko interpretacijo. Sprehaja se skozi številne žanre od popa, soula, pop rocka do melodično izpovedne lirike, ob spremljavi instrumentalne igre in široke palete pihal, trobil, barvite ritem sekcije in godal. Polna zvočna pokrajina še vedno ohranja jasen, lahkoten in razumljiv izraz, ki skupaj z Neishino interpretacijo in pozitivno energijo pričara občutek neke nove domačnosti.
 
V letu 2009 je za hrvaško tržišče izdala ploščo »Miles Away« v angleškem jeziku. Kot bonus pa je na plošči pesem »Ljubav je domino« pri kateri je sodeloval Vlatko Stefanovski. Videospot za omenjeno skladbo so posneli v Makedoniji.
 
Neisha pa že leti z novimi krili. »Krila« se imenuje njen najnovejši album, ki je že naprodaj, napoveduje pa ga že prvi single »Tiste lepe dni«, ki ga je že moč slišati na vseh radijskih postajah in postaja vse večja uspešnica. Neisha sicer v avtorskem in izvajalskem smislu ostaja zvesta sebi in svojemu avtorskemu pečatu, si je pa pri novem izdelku pri nekaterih skladbah dovolila malo odstopanja. Nekaj več hudomušnosti, radoživosti, svobode in živahnosti pa tudi aktualne produkcije.
 
Kljub temu, da so bile do zdaj njeni največji hiti balade, sama pravi, da verjame, da jih lahko kakšna od novih, živahnejših skladb tudi preseže. S stalnim sodelavcem, producentom Dejanom Radičevićem sta izbrala skladbe za novi album kot jagodni izbor, saj se ji je pred začetkom snemanja nabralo več kot 30 skladb, saj je imela kot avtorica zelo plodno, ustvarjalno obdobje.
 
DISKOGRAFIJA:
Neisha (2005)
Nor je ta svet (2007)
Miles Away (2009) / samo za hrvaški trg
Krila (2010)
 
SPLETNA STRAN:
 
CENA VSTOPNIC:
Predprodaja: 15,00 EUR
 
Imetniki kartice Cvetličarne imajo 10 % popust.
 
Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com – Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, blagajna Hale Tivoli …
Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com
 
Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000
 
Cena vstopnic:
predprodaja: 25,00 EUR
 
Odnosi z javnostmi:
Bojan Rojko,
Agencija Antonov
Mobilni tel.: 040 612 111
E-mail: bojan.rojko@agencija-antonov.si
 
Pomembno: za vse dodatne materiale, fotografije, nagradne igre, biografije in
intervjuje se lahko oglasite na zgoraj omenjenem e-mail naslovu ali telefonski številki.

V ljubljanski Cvetličarni se bo v četrtek, 11. novembra 2010 ob 21.00 zgodila predstavitev najnovejše plošče slovenske vrhunske pevke, skladateljice in pianistke Neishe, ki bo predstavljala nove skladbe z živahne plošče, poimenovane »Krila«. Pevka, skladateljica in pianistka je prejela že vrsto glasbenih nagrad in priznanj, večkrat nastopila na velikih koncertnih odrih širom domovine in tujine ter bila imenovana za najuspešnejšo glasbeno izvajalko z največ prodanimi albumi v Sloveniji.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply