Napetost med ljubitelji gorskega kolesarstva narašča

Ta weekend se bodo za dobre rezultate v Mariboru borili tudi člani in članici obeh slovenskih UCI MTB ekip Unior Tools Team in MBK Orbea. Na sporedu je prva dirka pokala v spustu in druga dirka v 4krosu.

Za obe domači ekipi je ta dirka izredno pomembna, saj je to edina prava priložnost za predstavitev pred domačimi navijači – teh bo v Mariboru tako kot vsako leto prej tudi letos zagotovo zelo veliko. Ker bo to tudi prva letošnja preizkušnja v spustu je nervoza še toliko večja, ne samo pri naših ekipah, ampak tudi pri vseh drugih tekmovalcih svetovnega pokala.

Neža Knez in Žiga Knez sta se svetovni javnosti že predstavila na dirki v Belgiji, tokrat se jima bo na 4krosu pridružil še Tilen Frank. Cilj trojice je izboljšati uvrstitve iz Belgije in se prebiti čim dlje v četverobojih na izločanje. V spustu bo ekipa še številčnejša. Nejc Rutar in Žiga Pandur sta bila lani na tej dirki najhitrejša Slovenca in tudi letos sta zagotovo prva kandidata za dober rezulatat. A po dobrih zimskih pripravah in prvih dirkah tudi drugih ne gre odpisati – Jan Cestnik, Žan Jurca in Kristjan Vreček so vsi sposobni dobrega rezultata. Grška tekmovalka v ekipi Maria Michalogiannaki se je v zadnjih dneh ponovno spoznavala z blatnim terenom Slovenije, ki se močno razlikuje od domačega, in je več kot pripravljena na dirko. Voziti bo treba sproščeno in agresivno, saj je konkurenca huda in že preboj v finale bo velik uspeh. Na dirko spusta je prijavljenih preko 250 moških in 40 deklet, v finale pa se uvrsti le 80 moških in 20 deklet.

Skupaj bo v obeh disciplinah nastopilo kar 28 Slovencev, tako kot večina tujih tekmovalcev bodo na prizorišče prispeli jutri, ko so na sporedu prvi treningi 4krosa in ogled proge za spust.


Tekmovalci ekip MBK Orbea in Unior Tools Team, ki bodo nastopili v Mariboru:


4kros:

Tilen Frank (Unior Tools Team)
Neža Knez (Unior Tools Team)
Žiga Knez (Unior Tools Team)

Spust
Jan Cestnik (Unior Tools Team)
Žan Jurca (Unior Tools Team)
Maria Michalogiannaki (Grčija, Unior Tools Team)
Žiga Pandur (Unior Tools Team)
Nejc Rutar (MBK Orbea)
Kristjan Vreček (Unior Tools Team)


Spored svetovnega pokala v Mariboru:

petek, 14. maj:
18:30                            kvalifikacije 4kros

sobota, 15. maj:
13:00                            kvalifikacije spust
16:45                            finale 4kros

nedelja, 16. maj:

13:15                            finale spusta – ženske
14:00                            finale spusta – moški

Ta weekend se bodo za dobre rezultate v Mariboru borili tudi člani in članici obeh slovenskih UCI MTB ekip Unior Tools Team in MBK Orbea. Na sporedu je prva dirka pokala v spustu in druga dirka v 4krosu. Za obe domači ekipi je ta dirka izredno pomembna, saj je to edina prava priložnost za predstavitev pred domačimi navijači – teh bo v Mariboru tako kot vsako leto prej tudi letos zagotovo zelo veliko. Ker bo to tudi prva letošnja preizkušnja v spustu je nervoza še toliko večja, ne samo pri naših ekipah, ampak tudi pri vseh drugih tekmovalcih svetovnega pokala.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply